میزان مجاز مصرف نمک 5.8 گرم نمک در روز است
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا از ایلام سمیه سعیدی با بیان اینکه نمک خوراکی یک ماده معدنی و بـلـورین است که عمدتاً از سـدیم کلراید تشـــکیل یافته، عنوان کرد: از جمله مصارف نـمک خوراکـی می تـوان بـه طـعم دهـی بـه مـواد غـذایـی، به عنوان یک نـگهدارنده مـواد غـذایـی (جلـوگیری از فسـاد مـــواد غذایی) و ترد کننده گوشت اشاره کرد.
وی در ادامه به عوارض و عواقب مصرف بیش از اندازه نمک اشاره کرد و افزود: ابتلا به پر فشاری خون، سکته، فقر کلسیم، پوکی استخوان، ادم، افزایش وزن، زخم معده، تشدید آسم، تشدید سوزش سر دل(ترش کردن)، بزرگ شدن اندازه قلب، کم آبی بدن و بروز تشنگی، افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی از جمله بیماری ها و مضراتی هستند که در اثر استفاده بیش از اندازه نمک پدید می آیند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام بیان کرد: 6 گرم نمک تقریبا به اندازه یک قاشق چایخوری است. اما از آنجایی که تقریبا هر نوع غذایی که میخوریم حاوی نمک است، از اینرو دیگر نیازی به اضافه کردن نمک به غذا نمی باشد.
وی در ادامه به بیان راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک اشاره کرد و ابراز داشت: سر سفره به غذا نمک اضافه نکنید به عبارتی از قرار دادن نمکدان سر سفره خودداری کنید و سعی کنید مصرف نمک را به حداقل برسانید. مثلاً وقتی در دستور تهیه غذا یک قاشق چایخوری نمک ذکر شده بود، شما تنها نصف یک قاشق چایخوری نمک به اجزای غذا اضافه کنید.
سعیدی در ادامه این مبحث افزود: بمنظور خوش طعم شدن غذا از سایر ادویه ها و طعم دهنده نظیر فلفل، سیر، جعفری، کرفس، پیاز، آب لیموترش و پودر کاری استفاده کنید. همچنین غذاهای شور همانند پنیر، چیپس، ترشی جات، خیارشور، دوغ، سوسیس، کالباس، بیسکوئیت ها، آجیل بو داده، سس سویا، پفک، سس سالاد، سس کچاپ، سیب زمینی سرخ کرده، کنسروها، سوپ ها، لبنیات، چیز برگز، پیتزا همگی غذاهای پر نمک و شور می باشند راکمتر مصرف کنید.