X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 12 مهر 1404
 توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های فصول سرد سال

  توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های فصول سرد سال

امتیاز: Article Rating

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایلام، تغذیه مناسب را یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار بر تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های فصول پاییز و زمستان دانست و با ارائه توضیحاتی، مصرف میوه و سبزیجات، غلات کامل، آب و مایعات، ریزمغذی‌ها و برخی مواد معدنی را مورد تأکید قرار داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، فتانه کاوری‌زاده در گفتگوی اختصاصی با وبدا ایلام، به ذکر شماری از عوامل موثر بر تقویت سیستم ایمنی بدن پرداخت وعنوان کرد: مکانیسم‌های دفاعی بدن ما تحت تأثیر عوامل مختلفی نظیر الگوهای غذایی، سن، فعالیت، سطح استرس، وضعیت مصرف سیگار و الکل، کیفیت خواب و برخی شرایط پزشکی قرار دارند.

کاوری‌زاده ضمن اشاره به اهمیت برخورداری از تغذیه مطلوب، افزود: تغذیه مناسب به حفظ عملکرد سالم سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. باید بدانیم که صرفاً یک نوع خاص از غذا یا ماده مغذی بر دیگری برتری نداشته و برخورداری از یک رژیم غذایی متعادل که دربرگیرنده انواعی از مواد مختلف باشد، حائز اهمیت است.

مصرف میوه و سبزیجات، گوشت بدون چربی، ماهی و غلات کامل را در برنامه غذایی خود قرار دهید

وی در ادامه، گنجاندن برخی منابع در سفره غذایی را ضروری دانست و توصیه کرد: مصرف روزانه ۵ تا ۷ واحد میوه و سبزیجات، یک واحد گوشت بدون چربی مانند ماهی، تخم مرغ یا جایگزین‌های آن نظیر آجیل و دانه‌ها، مصرف ماهی‌های سالمون، ساردین و قزل‌آلا حداقل دو بار در هفته، مصرف نان‌های تیره سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، ماکارونی سبوس‌دار و غلات کامل ضروری است.

کره و نمک را با مواد غذایی دارای ارزش بالاتر، جایگزین کنید

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه باید مصرف کره و نمک را در برنامه غذایی خود به حداقل رسانده، تصریح کرد: روغن زیتون، کانولا و کنجد را جایگزین کره و روغن حیوانی و نیز مصرف ادویه‌جات و ترشیجات برای طعم دادن غذا را جایگزین نمک نمایید.

مصرف کافی آب و مایعات را فراموش نکنید

فتانه کاوری‌زاده مصرف کافی آب و مایعات را لازم دانست و گفت: در این میان، مصرف مقدار مناسب مایعات نباید به فراموشی سپرده شود؛ بطوریکه نوشیدن روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب ضروری است.

مصرف غذاهای گیاهی با فیبر بالا، بهترین راه برای حفظ سلامت روده 

کاوری‌زاده به ذکر راهکارهایی برای حفظ سلامت میکروبیوم روده نیز اشاره و بیان داشت: میکروبیوم روده سالم هم نقش مهمی در ایمنی بدن ما ایفا می‌کند. بهترین راه برای حفظ روده سالم، خوردن مقدار زیادی از غذاهای گیاهی با فیبر بالا مانند میوه و سبزیجات، غلات کامل، مغز دانه‌ها، لوبیا، عدس و غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کفیر و کلم ترش است .

ویتامین‌های A,C,D,B را از منابع غذایی مناسب دریافت کنید

وی با معرفی ریز مغذی‌هایی که به عملکرد بهتر سلولهای ایمنی کمک می‌کنند، توضیح داد: ویتامین A در منابع غذایی مانند لبنیات، تخم مرغ، جگر، ماهی‌های چرب، سبزیجات برگدار و سبزیجات زرد و نارنجی یافت می‌شود. ویتامین c نیز در مرکبات، فلفل، کلم بروکلی، توت فرنگی و گوجه‌فرنگی قابل دریافت است.

این کارشناس تغذیه به راه‌های دریافت ویتامین D هم اشاره و تشریح کرد: هنگامی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار می‌گیریم، این ویتامین از طریق پوست جذب خواهد شد؛ همچنین منابع غذایی نظیر زرده تخم مرغ، ماهی‌های چرب و غذاهای غنی‌شده، حاوی ویتامین D می‌باشند.

 به گفته کاوری‌زاده، دریافت کافی ویتامین د از طریق غذا برای ما دشوار خواهد بود، پس قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید و مصرف مکمل ویتامین د طبق نظر پزشک یا مراقبین سلامت ضروری‌ است.

او در ادامه معرفی ریز مغذی‌های مفید، منابع غذایی حاوی ویتامین‌های گروه ب را هم عنوان کرد و گفت: مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، حبوبات، غلات غنی‌شده، آجیل، مغزها و سبزیجات سبز حاوی ویتامین‌های B6,B9,B12 هستند.

جذب آهن و روی، سبب بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن خواهد شد

کاوری‌زاده در پایان، وجود برخی مواد معدنی را برای بهبود عملکردهای دفاعی بدن لازم دانست و خاطرنشان کرد: با مصرف کافی از برخی منابع غذایی نظیر گوشت، مرغ، لبنیات، مغزها، آجیل، میوه‌‌های خشک و غذاهای غنی شده می‌توان آهن و روی مورد نیاز بدن را تأمین کرد.

تصاویر
  •  توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های فصول سرد سال
ثبت امتیاز