X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 13 دی 1393
الگوی ذائقه ای در دوران کودکی جایگزین مصرف نمک شود

  الگوی ذائقه ای در دوران کودکی جایگزین مصرف نمک شود

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر علیرضا شریفی اظهار داشت: نمک به عنوان یک نیاز بدن برای سوخت و ساز و انتقال پیامهای عصبی و کارکرد عضلات محسوب می گردد و با بررسی این موارد می توان به نقش ارزنده و پراهمیت آن در بدن پی برد.


وی افزود: با توجه به اینکه میزان نیاز استاندارد بدن به نمک 5 گرم در روز می باشد، در جامعه ما شاهد مصرف چندین برابر آن هستیم.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان ایلام خاطر نشان کرد: اگر مقدار مصرف نمک افزایش یابد، خطراتی ایجاد می کند و عوارضی به دنبال خواهد داشت که نمونه هایی از این عوارض فشار خون، سکته ها، سرطانهای گوارشی، پوکی استخوان، ایجاد إدم در بخشهایی همچون مچ و انگشتان و حتی آسم می باشد.

وی با بیان اینکه زندگی امروزه متاسفانه به سمت استفاده از فست فودها و غذاهای کنسرو شده می رود، ابراز نمود: ایجاد بیماریهای متعدد در اثر استفاده از غذاهای حاوی نمک زیاد زنگ خطری برای سلامت فرد به شمار می رود و در جامعه امروزی که غذاهای آماده ای مانند ساندویچ و فست فود  مورد استفاده قرار می گیرد، به علت وجود نمک زیاد زمینه های ایجاد بیماریهای مختلف را فراهم سازد.

دکتر شریفی با اشاره به این مطلب که نمکی ما باید در غذاها استفاده می کنیم باید حاوی ید و تصفیه شده باشد و در غیر این صورت میزان بیماریهای مربوط به مصرف زیاد نمک را تشدید می کند، گفت: هرچه نمک خالص تر و تصفیه شده باشد، میزان پایداری عنصر ید در آن بیشتر است زیرا املاح و عناصری در نمک وجود دارند که باعث می شوند میزان ید در نمک تحت تاثیر این عناصر قرار گیرد.

وی بیان داشت: ید یکی از عناصر مورد نیاز بدن است که از بیماریهایی مانند گواتر در فرد جلوگیری می کند بنابراین استفاده از نمک حاوی ید با این اوصاف باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان ایلام جایگزینی نمک در غذای کودکان را مفید و موثر در سلامت آنان برشمرد و ادامه داد: اگر چنانچه کودکی غذای کمکی داشته باشد، بجای آنکه نمک را در این غذای کمکی به کار ببریم، آبلیموی تازه را بجای نمک استفاده کنیم تا الگوی ذائقه ای را در وی در همین سنین پایین ایجاد نماییم.

شریفی یادآور شد: همچنین باید از گذاشتن نمکدان در سر سفره پرهیز کنیم چراکه مصرف آن بیشتر می شود و نکته ای دیگر اینکه غذاهایی همانند فست فودها و ساندویچ هاکه میزان مصرف نمک بالایی دارند را از جریان زندگی خود حذف نموده و یا اینکه به حداقل برسانیم.
 
تصاویر
  • الگوی ذائقه ای در دوران کودکی جایگزین مصرف نمک شود
ثبت امتیاز