X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 04 بهمن 1393
با حضور مدیر کل بیماریهای وزارت بهداشت در ایلام، شورای سلامت استان با حضور اعضاء برگزار شد

  با حضور مدیر کل بیماریهای وزارت بهداشت در ایلام، شورای سلامت استان با حضور اعضاء برگزار شد

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام  ضمن خیر مقدم به

حاضران اظهار داشت: آگاهی بخشی به جامعه، اجرای برنامه های آموزشی، توسعه خدمات بهداشتی و درمانی و  مشارکت بین بخشی در پاکسازی مناطق بیماری زا از جمله دلایل کاهش میزان ابتلا به بیماری سالک است.

دکتر علی دل پیشه ادامه داد: اگر بخواهیم پیشگیری از این بیماری را تحقق بخشیم باید برنامه ریزی و اقدامات کارشناسی شده ای در سایه تعامل و همکاری دستگاهها و نهاد های مرتبط با امر سلامت را بکار گیریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطر نشان کرد: ما برای پیشگیری از این بیماری باید مردم را آموزش دهیم و اقدامات پیشگیرانه و موثر را به آنان منتقل کنیم و در ادامه نیز عوامل مسبب بیماری را را شناسایی و از بین ببریم.

وی تصریح نمود: مناطق مستعد بیماری سالک در استان برای پیشگیری از ابتلای مردم نیاز به برنامه ریزی و اقدامات پیشگیرانه به موقع و مناسبی دارد که در این راه تمام تلاش خود را بکار گرفته ایم و در این عرصه تعامل و همبستگی مناسبی بین دستگاهها و نهادهای عضو شورای سلامت استان دارد.

دکتر دل پیشه با اشاره به اینکه استان ایلام به واسطه منطقه مرزی بودن و مسیر تردد عتبات عالیات نیاز به برنامه ریزی بیشتری نسبت به گذشته دارد، افزود: اخیراً در جریان تردد زائران اربعین حسینی شاهد ورود جمعیت میلیونی هموطنان از استان ایلام بودیم که این نمایش عظیم نیاز به برنامه ریزی بهتر و شایسته تری برای خدمات دهی به آنان دارد و امید است با نگاه ویژه دولت تدبیر و امید و وزارت بهداشت زیرساخت ها و ظرفیت های مناسب این خیل عظیم زائرین در آینده ایجاد شود.

وی ابراز داشت: همکاری و تعامل مسئولان و دست اندرکاران در استان در حفظ سلامت مردم نقشی مهم دارد و برگزاری نشست هایی اینچنینی و تصمیم گیری و تصمیم سازی مناسب تحقق برنامه های مدنظر را امکان پذیر می نماید.

دکتر دل پیشه در پایان سخنان خود از تلاش های بی شائبه مسئولان دستگاهها، نهادها و سازمان های عضو شورای سلامت استان تقدید نمود.

در ادامه نیز مدیرکل بیماری های واگیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی  ضمن تقدیر از تلا شهای استانی در راستای اقدامات پیشگیرانه و مناسب در رابطه با بیماریهایی همچون سالک گفت: مبارزه مستمر با بیماریهایی مانند سالک باید در برنامه های سالانه دستگاه های اجرایی قرار گیرد.

دکتر محمدمهدی گویا در ادامه اظهار داشت: بیماری سالک هم اکنون در جنوب اروپا ، شمال آفریقا، بخشهایی از کشورهای خاورمیانه و بویژه در کشورهای افغانستان و پاکستان گسترش یافته است.

وی افزود: این بیماری در ایران نیز در طول سال های گذشته در مناطقی مشاهده شده که لازم است برای حفظ سلامت مردم اقدامات پیشگیرانه  مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل بیماری های واگیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: تغییرات آب و هوایی ، گرم شدن مناطقی از کشور و تغییر روش های کشاورزی شرایط را برای رشد و تکثیر عامل این بیماری فراهم می کند.


وی کنترل ناقل بیماری که نوعی پشه خاکی است ، جمع آوری نخاله های ساختمانی ، رعایت مسائل بهداشتی در انتقال فاضلاب ها و جمع آوری سگ های ولگرد را از مهم ترین راهکارهای مقابله با بیماری سالک عنوان کرد و تاکید نمود: باید اطلاعات و آگاهی مردم را در رابطه با این بیماری ارتقاء بخشیم و عوامل ایجاد آن را تشریح کنیم.

وی در ادامه اقدامات مناسب و به موقع در راستای پیشگیری از بروز بیماری سالک را مهم برشمرد و گفت: پس از زلزله شهرستان بم به دلیل تاخیر در جمع آوری نخاله های ساختمانی شیوع بیماری سالک در این منطقه به وقوع پیوست که آثار آن تا چند سال بعد نیز مشاهده می شد.

گویا تاکید کرد: با توجه با اینکه استان ایلام و بویژه شهرستان مهران مهم ترین محل تردد زوار عتبات عالیات است طرح های پیشگیرانه به منظور مقابله اینگونه بیماری ها در این استان باید بطور ویژه لحاظ شود.

وی گفت: فرآیند مبارزه مناسب و موثر با این بیماری 10 سال طول می کشد و باید بطور مستمر در مناطق آلوده با جمع آوری نخاله های ساختمانی و انتقال آن به فاصله های 10 تا 20 کیلومتری شهرها از گسترش آن جلوگیری کرد.

مدیرکل بیماری های واگیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: تمامی دستگاه های اجرایی بویژه شرکت های آب و فاضلاب و شهرداری ها باید در مبارزه با شیوع بیماری سالک خود را مسوول بدانند و با هماهنگی کامل طرح های پیشگیری و مبارزه را اجرا کنند. 

وی یادآور شد: استفاده از تجارب استان هایی که اقدامات پیشگیرانه مناسب در خصوص بیماری سالک داشته اند، می تواند راهگشا باشد.

معاون سیاسی، امنیتی استاندار ایلام نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این نشست بر لزوم استفاده از تجربه های موفق سایر استان ها در مبارزه با بیماری سالک تاکید کرد، و بیان داشت: آموزش همگانی بویژه برای گروه های هدف همچون دانش آموزان و دانشجویان از مهم ترین برنامه ها در جلوگیری از گسترش بیماری سالک است.

حسین کلانتری با اشاره با طولانی بودن درمان بیماری و هزینه های بسیار تامین داروهای مورد نیاز، پیشگیری و اجرای مراقبت های بهداشتی را از مهم ترین راهبردها در مبارزه با بیماری سالک عنوان کرد.

وی از تمامی دستگاه های اجرایی و انتظامی و ویژه شهرداری ها خواست هماهنگی کاملی در اجرای طرح های مقابله ای داشته باشند و در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: سمپاشی مناطق آلوده ، خارج کردن زباله ها از محدوده شهرها و تامین داروهای مورد نیاز در دستور کار مسوولان استان برای مقابله با این بیماری است.

وی اضافه کرد: موضوع بیماری سالک در شورای برنامه ریزی و توسعه استان نیز بطور ویژه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

معاون استاندار ایلام یادآور شد: بودجه اجرای طرح های فاضلاب در مناطق جنوبی استان نیز به منظور پیشگیرزی از بیماری سالک بطور 100 درصدی تخصیص خواهد یافت.

در ادامه نیز دیگر اعضاء به بیان دیدگاه های خود در زمینه پیشگیری از بروز بیماری سالک پرداختند و راهکارها و اقدامات سازمان متبوع خود را تشریح نمودند.
 
تصاویر
  • با حضور مدیر کل بیماریهای وزارت بهداشت در ایلام، شورای سلامت استان با حضور اعضاء برگزار شد
  • با حضور مدیر کل بیماریهای وزارت بهداشت در ایلام، شورای سلامت استان با حضور اعضاء برگزار شد
  • با حضور مدیر کل بیماریهای وزارت بهداشت در ایلام، شورای سلامت استان با حضور اعضاء برگزار شد
  • با حضور مدیر کل بیماریهای وزارت بهداشت در ایلام، شورای سلامت استان با حضور اعضاء برگزار شد
  • با حضور مدیر کل بیماریهای وزارت بهداشت در ایلام، شورای سلامت استان با حضور اعضاء برگزار شد
  • با حضور مدیر کل بیماریهای وزارت بهداشت در ایلام، شورای سلامت استان با حضور اعضاء برگزار شد
ثبت امتیاز