X

اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 16 شهریور 1405
 رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام: آمار واقعی را پنهان نمی‌کنیم؛ مشکل مردم ایلام باید با عدد و واقعیت دیده شود

  رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام: آمار واقعی را پنهان نمی‌کنیم؛ مشکل مردم ایلام باید با عدد و واقعیت دیده شود

امتیاز: Article Rating

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با تأکید بر ضرورت شفافیت در ارائه عملکرد دانشگاه گفت: برای اصلاح مشکلات، باید واقعیت‌ها و آمارهای واقعی را بدون کم‌وکاست ببینیم و تصمیم‌ها را بر اساس شرایط واقعی استان اتخاذ کنیم.
به گزارش وبدا، دکتر قیصوری در جلسه کمیسیون دائمی هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی ایلام که با حضور معاونان، مدیران و اعضای این کمیسیون برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم این جلسه منشأ خیر برای دانشگاه و زمینه‌ساز ارتقای خدمات به مردم و گروه‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایلام باشد.
وی با اشاره به ضرورت ارتقای سطح ارائه گزارش‌های دانشگاه در جلسات هیأت امنا افزود: اقدامات قابل توجهی در دانشگاه انجام شده است، اما ارائه این اقدامات باید از نظر فنی و محتوایی تقویت شود و شاخص‌ها، اعداد و ارقام و دستاوردها به‌صورت دقیق و مستند ارائه شود.
قیصوری ادامه داد: انتظار می‌رود معاونت‌های مختلف دانشگاه در ارائه گزارش‌ها، علاوه بر بیان اقدامات، تحلیل دقیقی از شاخص‌های عملکردی، نقاط قوت، چالش‌ها و راهکارهای پیشنهادی ارائه کنند تا اعضای هیأت امنا تصویر روشنی از وضعیت دانشگاه داشته باشند.

تأکید بر شفافیت آماری
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به اهمیت آمار واقعی در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری اظهار کرد: ممکن است در برخی شاخص‌ها وضعیت استان مطلوب نباشد، اما آنچه اهمیت دارد این است که آمار واقعی خودمان را بدانیم و بر اساس همان برای رفع مشکلات اقدام کنیم.
وی با اشاره به شاخص سزارین گفت: ممکن است آمار ایلام در مقایسه با میانگین کشوری در وضعیت مطلوبی قرار نداشته باشد، اما ترجیح می‌دهیم آمار واقعی داشته باشیم؛ زیرا آمار دقیق، حتی اگر نقاط ضعف ما را نشان دهد، امکان برنامه‌ریزی و اصلاح را فراهم می‌کند.
قیصوری افزود: هدف دانشگاه ارائه تصویری غیرواقعی از عملکرد نیست؛ بلکه باید نقاط ضعف را شناسایی و برای برطرف کردن آنها اقدام کنیم.

ضرورت نظارت بر هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری
وی در ادامه بر ضرورت بررسی دقیق شاخص‌های مالی و بهره‌وری دانشگاه تأکید کرد و گفت: درآمدها و هزینه‌های دانشگاه باید در کنار شاخص‌هایی مانند نسبت نیروی انسانی و ضریب اشغال تخت بررسی شود تا میزان بهره‌وری منابع مشخص باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به پرداخت اضافه‌کار کارکنان خاطرنشان کرد: منابع دانشگاه متعلق به مردم است و باید با دقت و در راستای ارائه خدمات به بیماران هزینه شود. لازم است نحوه هزینه‌کرد منابع در حوزه‌هایی مانند دارو، پوشاک بیمارستانی و پرداخت‌های اضافه‌کار مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد.
وی خواستار تشکیل جلسه‌ای تخصصی برای بررسی این موضوع شد و افزود: عملکرد مالی، هزینه‌ها و شاخص‌های بهره‌وری باید با حضور مسئولان مربوطه بررسی و نسبت به نحوه مصرف منابع نظارت دقیق‌تری اعمال شود.

کمبود فوق‌تخصص نوزادان؛ چالشی جدی برای ایلام
قیصوری در بخش دیگری از سخنان خود به کمبود نیروی فوق‌تخصص نوزادان در استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته با پیگیری‌های انجام‌شده، یک فوق‌تخصص نوزادان به مجموعه دانشگاه اختصاص یافت، اما این ظرفیت همچنان پاسخگوی نیازهای استان نیست.
وی افزود: در حال حاضر تنها یک فوق‌تخصص نوزادان در استان حضور دارد و در صورت مرخصی یا عدم حضور این پزشک، پوشش خدمات تخصصی نوزادان با محدودیت جدی مواجه می‌شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به تجربه اخیر در این زمینه اظهار کرد: در مقطعی که تنها پزشک فوق‌تخصص نوزادان استان در مرخصی قرار داشت، ارائه خدمات این حوزه با چالش مواجه شد؛ موضوعی که ضرورت تقویت نیروی انسانی و پیش‌بینی نیروی جایگزین را نشان می‌دهد.

انتقاد از جابه‌جایی نیروی تخصصی بدون هماهنگی
وی همچنین نسبت به جابه‌جایی نیروهای تخصصی بدون اطلاع دانشگاه انتقاد کرد و گفت: در شرایطی که برای تأمین نیروی تخصصی استان با دشواری و پیگیری فراوان اقدام می‌شود، جابه‌جایی چنین نیروهایی بدون هماهنگی با دانشگاه قابل قبول نیست.
قیصوری افزود: استانی که تنها یک فوق‌تخصص نوزادان دارد، نمی‌تواند تمام نیازهای تخصصی خود را به یک پزشک وابسته کند و باید برای ایجاد ظرفیت پایدار در این حوزه چاره‌اندیشی شود.

لزوم توجه به شرایط خاص ایلام در تخصیص نیروی تخصصی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به تفاوت زیرساخت‌های درمانی استان با کلان‌شهرها اظهار کرد: مقایسه ظرفیت‌های درمانی استان‌ها صرفاً بر اساس تعداد تخت‌ها، نمی‌تواند تصویر دقیقی از نیاز واقعی آنها ارائه دهد.
وی ادامه داد: در کلان‌شهرهایی مانند تبریز، علاوه بر مراکز دانشگاهی، بیمارستان‌ها و بخش‌های خصوصی متعددی در حوزه نوزادان فعالیت دارند، در حالی که در ایلام بخش عمده خدمات تخصصی و مراقبت‌های ویژه نوزادان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است.
قیصوری تصریح کرد: بنابراین در تصمیم‌گیری برای تخصیص نیروی انسانی باید شرایط واقعی استان، ظرفیت‌های موجود و میزان بار مسئولیت مراکز دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد.

حق نوزادان ایلام برای دسترسی به خدمات تخصصی
وی در پایان با تأکید بر ضرورت توجه وزارت بهداشت به کمبود فوق‌تخصص نوزادان در ایلام گفت: مشکلات حوزه مراقبت‌های ویژه نوزادان و کمبود نیروی فوق‌تخصصی باید متناسب با شرایط استان مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: مردم ایلام همانند سایر نقاط کشور حق برخورداری از خدمات تخصصی و فوق‌تخصصی مناسب را دارند و در حوزه سلامت نوزادان نباید کمبود نیروی انسانی، دسترسی مردم به خدمات مورد نیاز را محدود کند.
قیصوری تأکید کرد: مسیر اصلاح از شناخت دقیق وضعیت موجود آغاز می‌شود و دانشگاه علوم پزشکی ایلام بر ارائه آمار واقعی، تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد و تأمین منابع و نیروی انسانی متناسب با نیازهای واقعی مردم تأکید دارد.

تصاویر
  •  رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام: آمار واقعی را پنهان نمی‌کنیم؛ مشکل مردم ایلام باید با عدد و واقعیت دیده شود
  •  رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام: آمار واقعی را پنهان نمی‌کنیم؛ مشکل مردم ایلام باید با عدد و واقعیت دیده شود
  •  رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام: آمار واقعی را پنهان نمی‌کنیم؛ مشکل مردم ایلام باید با عدد و واقعیت دیده شود
  •  رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام: آمار واقعی را پنهان نمی‌کنیم؛ مشکل مردم ایلام باید با عدد و واقعیت دیده شود
  •  رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام: آمار واقعی را پنهان نمی‌کنیم؛ مشکل مردم ایلام باید با عدد و واقعیت دیده شود
ثبت امتیاز