توجه به سلامت مردان، توسعه پایدار در جامعه را به دنبال خواهد داشت
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر علی دلپیشه در همایش گرامیداشت هفته سلامت مردان با حضور استاندار ایلام، معاون سیاسی امنیتی استاندار ، فرماندهی نیروی انتظامی استان، مدیر کل امور اجتماعی استانداری و جمعی دیگر از مسئولان استانی در ایلام برگزار شد، عنوان نمود: هر ساله برنامههایی با محوریت سلامت کودکان، زنان و سالمندان اجرایی میشود اما برنامههای جدی در جهت سلامت مردان انجام نشده است و این همایشها به معنای چارهاندیشی برای سلامت مردان است.
وی در ادامه بیان داشت: متوسط عمر مردان 5 تا 7 سال کمتر از عمر زنان است که به علتهای مختلف فیزیولوژیک و بیولوژیکی بسیاری از کارهای سنگین بدنی و فعالیتهای سخت بر مردان چنین وضعیتی رخ میدهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه تفاوت زن و مرد به نوع شغلهای کاری آنها در محیط برمیگردد، ادامه داد: با توجه به اینکه کارهای سخت و پرمخاطره به مردان واگذار میشود پس ریزفاکتورهای خطرساز نیز در این خصوص متفاوت است بدین جهت وقتی اعتیاد در مردان 10 برابر بیشتر از زنان و مصرف مواد الکلی، حوادث ترافیکی و سایر رفتارهای پرخطر در حال افزایش مرگ و میر در مردان است لزوم توجه به چنین عواملی را تبدیل به امری ضروری کرده است.
وی با بیان اینکه عوامل خطرساز سلامتی همچون مشکلات خانوادگی، تنشها، استرسها و مشکلات اقتصادی دستهای دیگر از موارد بیماری هستند، افزود: به لحاظ فرهنگی بانوان به سلامتی خود اهمیت بیشتری داده و براساس آمارها بیشترین تعداد مراجعه به کلنیکها و مراکز درمانی را به خود اختصاص دادهاند در حالی که این امر مورد توجه مردان نیست.
دکتر دلپیشه گفت: توصیه اکید گروه سلامت به مردان بالای 45 سال مراجعه مستمر به مراکز درمانی در جهت چکاب بیماریهای همچون پروستات، چربی خون، فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی است چرا که دوام و قوام جامعه در گرو سلامت مردان است بدین لحاظ که اگر مردان از حیث جسمی و روحی سالم نباشند پیامدهایی برای همه خانواده خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اجرای طرح تحول نظام سلامت و اختصاص هزینههای درمانی شرایط را برای ورود محسوس مردان در بعد سلامت فراهم نموده است، اضافه کرد: میزان مراجعات شهروندان و مردان نسبت به ادوار گذشته به صورت محسوسی افزایش داشته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام همچنین به علائم بیماریهای روحی و روانی در استان ایلام به دلیل مرزی بودن اشاره کرد و افزود: در استانی که اقتصاد پویا ندارد و هشت سال دفاع مقدس را پشت سر گذاشته است باید زمینههایی سلامت را به گونهای فراهم کرد که اختلالات روحی روانی و ناهنجاریها بروز نکند و علاوه بر آن نشاط اجتماعی را بر جامعه در جهت سلامت عمومی حاکم کرد.