میزان سلامت رستورانها و صنوف مشابه بر اساس سیب سلامت تعیین می شود
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر راضی ناصری فر در خصوص طرح سیب سلامت اظهار داشت: برای اولین بار در کشور طرح سیب سلامت بر اساس قوانین مربوط به مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، وزارت بهداشت و درمان موظف است ضمن رتبه بندی بهداشتی مراکز و اماکن مشمول آیین نامه، نتیجه این بازرسی های بهداشتی انجام شده را برای اطلاع عموم مردم منتشر نماید.
وی ادامه داد: این دستورالعمل به منظور رتبه بندی و اعلام وضعیت بهداشتی رستوران، رستوران سنتی، سفره خانه، چلوکبابی، سلف سرویس و مراکز مشابه با چک لیست مشابه با این موارد مورد بازرسی قرار می گیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان داشت: وزارت بهداشت این برنامه را همزمان با اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی قرار داده تا تمامی صنوف یاد شده در این طرح مورد بازرسی و ارزیابی قرار گیرند.
وی تصریح نمود: طرح سیب سلامت از اول اسفند ماه تا پانزدهم فروردین به مدت 45 روز مورد اجرا قرار می گیرد و در هر 15 روز صنوف حساس در سطح استان مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت که در این میان رستوران، رستوران سنتی، سفره خانه، چلوکبابی، سلف سرویس و مراکز مشابه نیز تحت پوشش این بازدید می باشند.
دکتر ناصری فر افزود: بر اساس این بازدیدهای سه گانه، مراکز یاد شده به سه گروه از لحاظ میزان رعایت بهداشت تقسیم می شوند که این رتبه بندی بر اساس سیب سلامت خواهد بود.
وی در ادامه این مبحث گفت: از صد امتیاز ممکن در بازرسی های ناظران، واحدهایی که 70 تا 999/79 درصد امتیاز چک لیست را کسب نموده باشند، رتبه(یک سیب سلامت)و واحدهایی که 80 تا 999/89 درصد را کسب نمایند رتبه(دوسیب سلامت) و همچنین واحدهایی که 90 تا 100 امتیاز این چک لیست ها را به خود اختصاص دهند، رتبه(سه سیب سلامت) به آنان تعلق می گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه کلیه شهرستان های استان برای اجرای این طرح آمادگی دارند، خاطر نشان کرد: در جلسه کمسیون نظارت بازرگانی استان(صنعت و معدن) نیز طرح سیب سلامت مطرح می گردد تا صنوف مورد نظر و جامعه هدف با سرعت بیشتری در جریان آن قرار گیرند.
وی تاکید نمود: از سوی مرکز بهداشت استان نتایج سه بازدید آخر در رستورانها، رستورانهای سنتی، سفره خانه ها، چلوکبابی ها، سلف سرویس ها و مراکز مشابه درج گردیده و در معرض دید مردم قرار می گیرند.
دکتر ناصری فر اضافه کرد: این اقدام در این جهت است که مردم از میزان سلامت این صنوف آگاه شوند و با مشخص شدن سطح سیب سلامت این واحدها از وضعیت سالم بهداشتی آنان مطلع خواهند شد.
وی ابراز کرد: وظیفه ما قبل از اجرای طرح سیب سلامت، آگاهی بخشی به دو گروه شامل صاحبان اصناف یادشده و مردم است که به سیب سلامت این واحدها توجه و دقت بیشتری داشته باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: رسانه ها مختلف به ویژه صدا و سیمای مرکز ایلام می توانند در اجرای هر چه بهتر طرح سیب سلامت ما را یاری نمایند و مردم را در جریان میزان سلامت صنوف یادشده قرار دهند.