X

اخبار

تاریخ انتشار: پنجشنبه 21 اسفند 1393
نواحي مسكوني مجاور فضاهاي آلوده بیماری های مختلفی را به همراه خواهد داشت

  نواحي مسكوني مجاور فضاهاي آلوده بیماری های مختلفی را به همراه خواهد داشت

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، صادق سرحدی در این رابطه ابراز داشت:از اوايل دهه 1970 كه بحران انرژي آغاز شد، عمده تلاشها به اين سمت معطوف شد تا ساختمان هايي ساخته شود كه امكان نشت و نفوذ هوا در آنها وجو د نداشته باشد .در واقع تلاش براي صرفه جويي د ر انرژي موجب روي آوردن به كاهش ميزان ورود و خروج هواي داخل ساحتمان گرديد.

 

وی خاطر نشان نمود: از سویی دیگركاهش ميزان ورود هوا به ساختمان منجر به كاهش كارايي ساختمانها در برآورده نمودن نيازهاي تهويه اي ساكنين مي شود به طوري كه نتيجه اين امر تجمع آلوده كننده ها در منزل و در نتيجه بروز بيماري است.
 
این کارشناس ادامه داد: استاندارد اصلي براي تهويه  هواي داخلي ساختمان ها 15 سانتي متر مكعب به ازاي هر دقيقه مي باشد ؛اما به منظور صرفه جويي در انرژي و كاهش ميزان ورود و خروج هوا اين ميزان را به 5 سانتي متر مكعب در دقيقه تقليل دادند كه اين امر سبب كاهش ميزان تهويه هوا و در نتيجه تهديد سلامتي انسان ها شده است.
 
وی تصریح کرد:  تحقيقات نشان مي دهد داخل محيط خانه آلودگي هواي بيشتري نسبت به هواي شهرها و يا شهرك ها دارد و پيامدهاي اين آلودگي در حالي مورد بي توجهي قرار مي گيرد كه حدود 80 تا 90 در صد مردم بيشترين زمان خود را در داخل خانه ها و فضاهاي بسته مي گذرانند.
 
کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان ایلام با بیان اینکه انسان ها ساعات قابل توجهي از فراغت خود را در فضاهاي داخلي سپري مي كنند، بیان داشت: بنابراين كيفيت هواي داخلي عاملي تعيين كننده در سلامت آنها به حساب مي آيد. در مقياس همسايگي و محيط سكونتي، خروج موا د شيميايي مانند اكسيد نيتروژن و مونوكسيد كربن وهيدروكربون ها ومواد سمي راديو اكتيو ناشي ازاتومبيل ها آثار مزمني بر ساكنان دارد.
 
وی در ادامه گفت: طراحي مناسب ساختمان ومسكن با توجه به معيارهاي آسايش فيزيكي انسان وتهويه مداوم هواي ساختمان، مي تواند شيوع علائم ساختمان بیمار را كاهش دهد. همچنين دريافت نور مستقيم خورشيد د ر ساختمان ومسكن ، به ويژه در فضاهاي زندگي روزانه مي تواند به بهداشت محيط ساختما ن كمك كند.
 
سرحدی با اشاره به این مطلب که سندرم ساختمان بيمار وضعيتي است كه در آن افراد علايمي را تجربه مي كند كه به نظر مي رسد مربوط به ماندن به مدت طولاني در يك ساختمان مي باشد، اضافه نمود:. دلايل اين بيماري هنوز مشخص نشده اما بعضي علائم مرتبط با اين سندرم شامل سردرد، التهاب چشم ، بيني و گلو، التهاب پوست ، سرفه ، گيجي و منگي ، تهو ع و خستگي مي باشد که اين علايم به سرعت بعد از تر ك ساختما ن بهبود مي يابند.
 
وی در ادامه اظهار کرد: از علل پديد آورنده اين سندرم مي توان به گرما؛كاهش رطوبت ؛وجود مواد شيميايي مثل فرمالدهيد؛مواد آلي غير ارگانيك؛مواد آلي ارگانيك ؛ذرات معلق و مسائل رواني اشاره كر د .به عبارت ديگرسندرم ساختمان بيما ر محيط بسته اي از يك ساختمان را توصيف مي كند كه در آن علائم حاد سلامتي در مورد اثراتي كه ممكن است رابطه مستقيمي با زمان صرف شده در ساختمان داشته باشد را مورد بحث قرار مي دهد.
 
کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان ایلام همچنین ادامه داد: هيچ بيماري يا علائم خاصي در اين مورد قابل تعيين نيست و مشكلات ممكن است در ارتباط با يك اتاق يا يك منطقه خاص در خانه بوجود آمده و يا ممكن است  در كل ساختمان توسعه يابد.
 
وی با بیان اینکه اندازه گیری صحیح مواجهه انسان با آلودگی های داخل ساختمان خود یک علم است، افزود:  آلودگیها در فضاهای داخل ودر زمان های متفاوت به طور یکنواخت توزیع نمی شوند اغلب مشکلاتی که در طی مراحل ساخت و بهره برداری ساختمان اتفاق می افتد و ادامه پیدا می کند ناشی از آلودگی هوای داخلی در ساختمانهایی با طراحی ضعیف یا فعالیت های ساکنان است. یکی از دلایل آشکار وجود آلاینده ها در خانه، محل کار و سایر مناطق داخلی آن است که کانونهای بالقوه آلاینده در داخل بسیار است . علت دیگر آن اقدامات موثر ما در حفاظت از انرژی در منازل و سایر ساختمانها موجب به دام افتادن آلاینده ها در داخل می شود. دو راه از بهترین راههای حفظ انرژی در خانه عایق بندی و کاستن از نفوذ هوای خارج است.
 
وی در ادامه این مبحث گفت: گرچه عایق کاری و درزبندی کامل ساختمانها از مصرف انرژی می کاهد ٬ اما بر کیفیت هوای داخل نیز تاثیر می گذارد و تهویه ی طبیعی را کم می کند در نتیجه باید بیشتر به تهویه مصنوعی به عنوان بخشی از سیستم سردو گرم متکی بود این وضع ایجاب می کند که برای حصول اطمینان از کار موثر این دستگاهها از آنها به درستی مراقبت به عمل آید. از این رو باید توجه داشت که ورودی هوا در جهت باد از چشمه تولید آلودگی(مسیر انتشار آلاینده) قرار نگیرد.
 
سرحدی جلوگیری و مقابله با سندرم ساختمان بیمار (SBS) شامل یافتن و از بین بردن یا متعادل ساختن منبع تولید آلاینده ها، کنترل سیستم های گرمایشی و سرمایشی و تهویه ساختمان برای بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان، بررسی، تعمیر و پاکسازی تاسیسات آب ساختمان، جلوگیری از ورود آلاینده های بیرونی (تا حد امکان) با استفاده از درب ها و پنجره های استاندارد عنوان نمود.
 
وی در ادامه یادآوری کرد: همچنین مواردی همچون  استفاده از رنگ ها، چسب ها، آفت کش ها و سایر مواد شیمیایی در غیاب ساکنین، ساکن نشدن در ساختمان های نوساز یا بازسازی شده بلافاصله پس از اتمام کار (فرصت دهی به مصالح بکاررفته برای انتشار گازها و بوها)، استفاده از گیاهان در محیط منزل،و آموزش و ارتباط ساکنین برای مدیریت بهینه کیفیت هوای داخلی و جلوگیری و مقابله با سندرم ساختمان بیمار (SBS)  می باشد.
 
تصاویر
  • نواحي مسكوني مجاور فضاهاي آلوده بیماری های مختلفی را به همراه خواهد داشت
ثبت امتیاز