به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه دبیر ستاد برگزاری هفته سلامت دانشگاه و مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به مدعوین و حاضرین اظهار داشت: هفته سلامت یادآور آن است که با خود مراقبتی باید از گوهر ناب سلامت بعنوان بزرگترین نعمت در جهت ارتقای آن تلاش کرد.
محمدرضا سپهر گفت: امروز سبک زندگی غلط، بی تحرکی، بیماری های غیرواگیر نظیر بیماریهای قلبی، بیماریهای نوپدید، تغذیه نادرست و حوادث هستند که سلامت بشر را بطور جدی تهدید می کنند و لذا در هفته سلامت بهترین می توانیم اهداف مورد نظر حوزه سلامت را به صورت مناسبی به مردم انتقال دهیم.
وی تاکید کرد: هفته سلامت فرصتی را فراهم می کند تا در جهت فرهنگ¬ سازی و اطلاع ¬رسانی در راستای ارتقای سلامت و تبیین اهمیت سلامت، تلاش بیشتری داشته باشیم.
در ادامه این جلسه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خوش آمدگویی به مدعوین بیان کرد: روز جهانی بهداشت با عنوان شعار امنیت غذایی از مزرعه تا سفره نشانگر اهمیت بالای تغذیه سالم در زندگی بشر در شرایط امروزی دارد.
دکتر راضی ناصری فر ادامه داد: آمارهای فزاینده بیماری هایی همچون سرطان، قلبی عروقی و... از عواملی همچون عدم رعایت اصول بهداشت در زندگی بشر حکایت دارد بر این اساس سازمان جهانی بهداشت شعار امنیت غذایی از مزرعه تا سفره را مورد تاکید قرار داده است.
وی خاطر نشان کرد: هفته سلامت فرصت مغتنمی است تا با بیان جایگاه مهم و سهم سلامت در تحقق توسعه پایدار، بر مشارکت مردم و همراهی مجموعه دستگاهها، سازمان ها و نهادهای مرتبط با حوزه سلامت تاکید شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه سخنان خود اهداف، سیاست ها و برنامه های پیشنهادی هفته سلامت را تشریح کرده و ضمن تقدیر و تشکر از حضور مسئولان دانشگاه و نمایندگان دستگاهها و ادارات حاضر در نشست، انتظارات دانشگاه از دستگاههای اجرائی را در هفته سلامت بیان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز به عنوان دیگر سخنران این جلسه ضمن تبریک سال نو، ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و تبریک پیشاپیش هفته سلامت اظهار کرد: توجه به امر پیشگیری در زندگی امروز به ضرورتی اجتناب ناپذیر مبدل گشته و برگزاری چنین جلساتی تذکر و هشداری است که باید بیش از پیش به امر سلامت در جامعه توجه نماییم.
دکتر علی دل پیشه تصریح کرد: زمانی می توانیم تحقق اهداف حوزه سلامت را در جامعه شاهد باشیم که دانش و نگرش ما در زمینه مباحث سلامت به سوی عملکردی سوق داده شوند و دانش ما در خصوص سلامت فرد و جامعه تعمیق یابد.
وی با بیان اینکه سلامت فرد تنها به سالم بودن جسم وی ختم نمی شود، خاطر نشان نمود: سلامت فرد به سلامت روحی، روانی، اجتماعی و معنوی نیز وابسته است بنابراین لازم است که از این ابعاد نیز سلامت مورد توجه قرار گیرد.
قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان این مطلب که برای تحقق برنامه های خود در حوزه سلامت، تعامل و همکاری شایسته دستگاهها، سازمانها و نهادهای دیگر در استان نیاز است، افزود: ترویج فرهنگ تغذیه سالم در جامعه و انتقال مفاهیم سبک زندگی مناسب به جامعه می تواند در این راه بسیار موثر و مثبت واقع شود.
وی ادامه داد: هفته سلامت می تواند بستری را فراهم کند که هشدارها در زمینه سلامت بهتر و مناسب تر از گذشته به مردم انتقال یابد که در این راه به همکاری و مدد رسانه ها خصوصاً رسانه ملی نیازمندیم.
دکتر دل پیشه در ادامه این مطلب ضمن تقدیر از زحمات بی شائبه دست اندرکاران صدا و سیمای مرکز ایلام در خصوص توجه ویژه به حوزه سلامت بیان داشت: در هفته سلامت از این رسانه انتظار می رود که همانند گذشته در راه انعکاس اهداف هفته سلامت و انتقال سبک زندگی سالم به جامعه در کنار خدمتگزاران حوزه سلامت استان باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح برنامه های دانشگاه علوم پزشکی ایلام در هفته سلامت پرداخت و گفت: در این هفته با همکاری همکاران و عزیزان در دستگاهها و سازمانهای استان پایگاه تغذیه سالم با همکاری آموزش و پرورش و همچنین تعداد 7 پایگاه سلامت در محل برگزاری نماز جمعه در سطح استان استقرارخواهد یافت. ضمناً عیادت از بیماران با حضور شخصیت های برجسته و مسئولان استانی، برگزاری کارگاههای آموزشی، اجرای بسته بهداشتی در حاشیه شهرها، توزیع پمفلت های آموزشی، سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه در سراسر استان و... بخشی از برنامه هایی است که در این هفته اجرا خواهند شد.
در ادامه نیز دیگر حاضران در جلسه به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در راستای اجرای مناسب و مطلوب برنامه های هفته سلامت در سراسر استان پرداختند.