X

اخبار

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 04 فروردین 1394
هشدارهای مربوط به مصرف مواد غذایی در ایام نوروز را جدی بگیریم

  هشدارهای مربوط به مصرف مواد غذایی در ایام نوروز را جدی بگیریم

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر راضی ناصری فر اقلام پرمصرف در ایام نوروز را گوشت، مرغ، ماهی، میوه، تنقلات و شیرینی جات عنوان و اظهار کرد: در هفت روز ابتدای فروردین 2.5 تن نوشابه و دلستر،نیم تن لبنیات و حدود نیم تن کتسرو، کیک، چیپس و پفک غیر قابل مصرف کشف و ضبط شده است.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه در ایام نوروز و حین سفر از میوه هایی که امکان پوست گرفتن آنها وجود دارد استفاده شود، ادامه داد: هر چند ویتامین در پوست میوه ها تعبیه شده است اما به دلیل باقی ماندن سموم بر روی پوست سعی شود پوست آنها گرفته شود یا با آب شرب شستشو داده شود البته در حین سفر از شستن میوه ها در داخل نهر و رودخانه ها و حتی آب های غیر شرب پارک ها جدا خودداری شود.

وی با تاکید براینکه مصرف سبزی در حین سفر باید با مایع مخصوص شستشو داده شود و حتما مراحل شستشو، گندزایی، انگل و میکروب زدایی را داشته باشد، افرود: در شستشوی سبزیجات نیز از آب لوله کشی و تمییز استفاده شود.

ناصری فر با اشاره به اینکه گوشت از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپرشکی خریداری شود، اضافه کرد: شهروندان و بویژه مسافران نوروزی از خرید گوشت از قبل چرخ شده جدا ممانعت به عمل آید و از خرید گوشت خام با رنگ و بوی غیرطبیعی و همچنین گوشت با ظاهری شل، سست و خیس اجتناب شود در این حالت می توان با فشار انگشت روی گوشت از ناسالم بودن گوشت اطمینان حاصل کرد چونکه در گوشت با فشار انگشت از هم جدا شده و فرد را از فاسد بودن مطمئن می کند.

رییس شبکه بهداشت استان ایلام یکی دیگر از نشانه های ناسالمی گوشت را چسبناکی آن عنوان کرد و گفت: گوشت خام نباید بیشتر از 72 ساعت در فضای یخچال به دلیل فساد پذیری نگه داری شود در غیر این صورت باید به فریزر منتقل گردد البته مسافرین باید از گوشت تازه استفاده کنند و از نگه داری گوشت در محیط ماشین برای روزهای متوالی به دلیل فسادپذیری بالا خودداری شود.

وی همچنین اضافه کرد: بهتر آن است کنسرو جایگزین مواد غذایی نشود اما در صورت مصرف از زنگ نزدگی قوطی یقین پیدا کنید و حتما قبل از مصرف بیست دقیقه بجوشانید و از حرارت دادن کنسرو روی گرما پرهیز شود و حتی از نگه داری کنسرو در یخچال به دلیل وجود رطوبت و احتمال زنگ زدگی امتناع ورزیده شود.

این مسوول خاطر نشان کرد: مسافرین از آب هایی که سیستم لوله کشی نداشته و غیر قابل شرب علی رغم ظاهر تمییز و سالم  استفاده نشود چونکه چنین آب هایی کلر دارند و مستعد وجود انگل و میکروب بوده بنابراین از آب پارک ها و اماکن عمومی نوشیده نشود و در حین سفر از آب بسته بندی شده آشامیده شود.

وی افزود: مسافران در صورت مراجعه به کنار نهرها و رودخانه ها سعی کنند از شنا کردن و آب تنی به دلیل وجود انگل، قارچ و میکروب خودداری شود و همچنین از ریختن آشغال در رودخانه و سواحل به علت بروز آلودگی آب پرهیز شود.

ناصری فر در پایان گفت: در صورت بروز تخلف در حوزه بهداشت آب، مواد غذایی، اماکن متبرکه، بیمارستان ها، دست فروشان، یادمان شهدا و بهداشت محیط می توان با شماره 08432227702 تماس حاصل نمایند.
 
تصاویر
  • هشدارهای مربوط به مصرف مواد غذایی در ایام نوروز را جدی بگیریم
ثبت امتیاز