سالانه90 هزار نفر در کشور در اثر تغذیه نامناسب به بیماری های مختلف مبتلا می شوند
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر راضی ناصری فر در همایش سلامت با شعار «ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره» اظهار کرد: سیاست های کلی وزارت بهداشت در راستای تحقق شعار جهانی سلامت تحت عنوان ایمنی غذا از مزرعه تا سفره و در هفته سلامت نیز تحقق شعار عدالت در سلامت می باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه تغذیه نامناسب و مواد غذایی آلوده در جهان باعث مرگ 2 میلیون نفر در جهان می شوند که اغلب از سنین کودکی قربانی می گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان داشت: طیف وسیعی از بیماریها به نوع تغذیه افراد بستگی دارد و این طیف از بیماریها می توانند مرگ آفرین باشند به گونه ای که از یک مسمومیت ساده تا یک نوع سرطان سلامت فرد را به خطر می اندازند.
وی خاطر نشان کرد: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت بیش از 572 میلیون نفر در جهان لااقل از یکی از 22 نوع عفونت روده ای ناشی از آلودگی غذا رنج می برند که مرگ 351 هزار نفر در جهان به همین دلیل می باشد.
دکتر ناصری فر با بیان اینکه امروزه بازار عرضه مواد غذایی به یک تجارت پرسود در دنیا تبدیل شده افزود: این امر حکم می کند که بیشتر از گذشته مراقب سلامت خود و نحوه استفاده از مواد غذایی و نوع تغذیه خود باشیم.
وی با بیان اینکه بیش از یک سوم آمار مرگ و میر در ایران در اثر بیماری های قلبی و سرطان است، تصریح نمود: زندگی سالم و تغذیه مناسب می تواند به سلامت ختم شود و از مرگ در اثر بیماری های قلبی و سرطان ها جلوگیری نماییم و زندگی و سلامت را به خود هدیه کنیم.
وی ادامه داد: شعار عدالت در سلامت به عنوان شعار امسال هفته سلامت مطرح است که در قانون اساسی نیز به آن سفارش شده و در برنامه پنجم توسعه نیز به آن به خوبی اشاره شده و اهمیت برنامه غذایی و تغذیه مناسب به خوبی مورد توجه و تاکید قرار گرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سال 89تاکید نموده اند که موضوع سلامت از طریق برنامه ریزی از طریق دستگاهها و ارگان های ذیربط مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: آرمان ما در بخش سلامت، امنیت تغذیه است لذا باید سلامت به عنوان یکی از اولویت های مهم را در زندگی خود جدی بگیریم.