X

اخبار

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 08 اردیبهشت 1394
بهداشت دهان و دندان اولویت سال 94/بیمارستان اختصاصی برای خانم ها

  بهداشت دهان و دندان اولویت سال 94/بیمارستان اختصاصی برای خانم ها

امتیاز: Article Rating

وی با بیان اینکه طرح  تحول نظام سلامت از نیمه دوم اردیبهشت ماه سال گذشته در ابعاد درمانی، دارویی و بهداشتی کلید خورد، ابراز داشت:وضعیت دارو و درمان قبل از اجرای این طرح وضعیت نابسامانی داشت و هزینه های بالای درمان و کمبود بیش از 270 قلم دارو در سطح کشور شرایط را برای دریافت خدمات مشکل نموده بود و میزان پرداختی از جیب مردم  به حدود40 درصد هزینه ها رسیده بود اما با اجرای این طرح عظیم هم اکنون مردم به طور میانگین فقط 7 درصد هزینه ها را می پردازند.


قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: اجرای طرح تحول نظام سلامت در حقیقت ترجمان عملی و تحقق عینی فرموده مقام معظم رهبری بود که بیمار باید جز دغدغه بیماری، دغدغه ای دیگر نداشته باشد.


وی با بیان اینکه با اجرای این طرح معضل زیرمیزی در سراسر کشور به حداقل خود رسیده، افزود: با اجرای این طرح رابطه مالی بین پزشک و بیمار قطع گردیده و خوشبختانه این مشکل نیز به حداقل ممکن خود رسیده است.


دکتر دل پیشه خاطر نشان کرد: اجرای طرحی به این عظمت در سراسر کشور بدون پایلوت یقیناً به مشکلاتی نیز همراه خواهد بود بنابراین اگر بخواهیم در حوزه سلامت و اجرای طرح تحول نظام سلامت پویایی و رضایتمندی مردم از آن را شاهد باشیم، نظرات کارشناسانه دلسوزان، اندیشمندان، صاحبان خرد و اندیشه و رسانه ها می تواند ما را در انجام رسالت مان یاری نماید.


وی با بیان اینکه نقد سازنده می تواند ما را در راه تحقق اهداف مورد انتظار و خدمات دهی مطلوبتر به مردم یاری نماید، بیان کرد: نقد سازنده که از تخریب به دور باشد، نشانگر دلسوزی برای خدمت به مردم محسوب می شود و ما از نقد سازنده عزیزانی که در راه خدمت به مردم تلاش می کنند و مشکلات را رصد می نمایند، استقبال خواهیم نمود و برای آنان احترام ویژه و شایسته ای قائل خواهیم بود چرا که معتقدیم نقد اصولی و سازنده باعث ارتقاء سیستم خواهد شد.


وی در ادامه این مبحث گفت: اهمیت اجرای مناسب طرح تحول نظام سلامت، وزارت بهداشت را به آن وا داشته که همایشی با عنوان نقد بر طرح تحول نظام سلامت برای دریافت نقطه‌نظرات از سوی منتقدان طرح در نیمه های اردیبهشت ماه برگزار نماید.


رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه بهداشت دهان و دندان به عنوان یکی از طرح‌های مورد نظر از ابتدای امسال کلید خورده است که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته شاهد سلامتی دهان و دندان در استان خواهیم بود، اضافه کرد: ارائه خدمات در درمانگاه دندان‌پزشکی در بیمارستان امام با 11 پزشک عمومی در نوبت صبح خدمات دهی داشته و همچنین در روزهای آتی نیز کلنیک تخصصی دندان‌پزشکی با 17 متخصص به بهره‌برداری خواهد رسید و به مردم خدمات متفاوت تری نسبت به گذشته خواهند نمود.


 وی اضافه کرد: همچنین در حوزه بهداشت دهان و دندان اولین دانشگاه‌ علوم پزشکی در سطح کشور هستیم با جذب 16 بهداشت‌کار دهان و دندان در واقع پیش تر از اجرای مرحله بهداشت دهان و دندان از بسته های مختلف طرح تحول نظام سلامت در استان اقدام نموده ایم.


این مسوول، حاشیه‌نشینی در شهر ایلام را یکی از معضلات بزرگ در بخش بهداشت و درمان عنوان کرد و گفت: مناطق حاشینه‌نشین چه به لحاظ سیستم شهری و چه درمانی دچار مشکل هستند که نیازمند راهکار و تدبیر است اما براساس شناسایی چهار نقطه حاشیه‌ای در ایلام مشخص گردیده و ظرف این هفته  در منطقه بانبور با بهره برداری از مرکز بهداشتی درمانی سعی خواهیم داشت که به حاشیه نشینان نزدیک به این منطقه خدمات دهی مناسب تری شود.


دکتر دل‌پیشهدر بخش دیگری از سخنان خود در حضور رسانه ها به موضوع شعار امسال سازمان جهانی بهداشت اشاره و بیان کرد: تغذیه به عنوان یک عامل مهم و اصلی در حوزه سلامت،نقش مهمی در سلامت فرد دارد و طبق آمارهای موجود بیش از 35 درصد بیماری‌های غیرواگیر با سالم بودن مواد غذایی در ارتباط بوده و سهم بسیار بزرگی از سلامت جامعه با تغذیه صحیح محقق خواهد شد.


وی ادامه داد: حوزه سلامت به تنهایی در این بخش مسئول نیست و وزارت بهداشت بخشی از این امر شامل آگاهی بخشی و نظارت کیفی و کمی را برعهده دارد در حالیکه بخشی دیگر از این مسئولیت و رسالت بر دوش جهاد کشاورزی، صنعت و معدن، شهرک های صنعتی، شهرداری ها و  واحدهای صنعتی است که با هم‌سویی می‌توان وضعیت غذایی جامعه را بهبود بخشید.

دکتر دل پیشه خاطر نشان کرد: در تدبیر و امید نیز برای توجه بیشتر و ویژه به مبحث تغذیه و امنیت غذایی در کشور، کارگروهی تخصصی  به ریاست معاون محترم راهبردی ریاست جمهوری در جهت ارتقای سطح سلامت تغذیه تشکل داده است که ایلام جزو استان هایی است که مستلزم توجهات تغذیه ای شناخته شده است.


این مسئول اخذ مجوز تربیت متخصص در اوایل امسال را نقطه عطفی در حوزه سلامت استان عنوان و خاطر نشان کرد: این امر تحول بسیار بی نظیری در حوزه آموزش های تخصصی در استان است چرا که ما در 20 سال گذشته فقط مجوز تربیت پزشک عمومی در استان را دارا بوده ایم و این اتفاق نیک و بسیار ارزنده به حوزه سلامت استان در آینده بسیار کمک خواهد نمود و مشکلات و نارسایی ها در این زمینه با تربیت متخصص مرتفع خواهد شد.


وی از برنامه ریزی برای تک جنسیتی نمودن یک بیمارستان در سطح شهر ایلام خبر داد و گفت: این امر در برخی از استان های دیگر انجام شده و ما نیز درصددیم با موافقت وزارت بهداشت و همراهی مسئولان استانی این امر را تحقق بخشیم.


دکتر دل پیشه در خاتمه سخنان خود از توجه رسانه ها به سلامت مردم، انتشار وآگاهی بخشی به جامعه تقدیر نمود و یادآور شد: ما رسانه ها را به عنوان دلسوزان حوزه سلامت در کنار خود داریم و به وجود این عزیزان در راه خدمت صادقانه به مردم افتخار می کنیم.


در ادامه نیز از سوی اصحاب رسانه پرسش هایی در حوزه سلامت مطرح گردید که معاونین حوزه های مختلف دانشگاه علوم پزشکی و دیگر مدیران و کارشناسان ستادی به آنان پاسخ دادند.

 

تصاویر
  • بهداشت دهان و دندان اولویت سال 94/بیمارستان اختصاصی برای خانم ها
ثبت امتیاز