به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این همایش قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ضمن خیرمقدم به حجت الاسلام والمسلمین لطفی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام و دیگر حاضران در همایش گفت: ترغیب جوانان به ازدواج جامعه را از آسیبها دور میکند، بنابراین باید اقدامات فرهنگی در این حوزه باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
دکتر علی دل پیشه عنوان نمود: یکی از موانعی که در شرایط کنونی بر سر راه پیوند های ازدواج بین جوانان قرار دارد، عدم نهادینه شدن ازدواج مناسب در جامعه است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در شرایط فعلی جامعه ماهواره کانون گرم خانواده را هدف قرار داده و با تولید برنامههای گوناگون در شبکههای ماهوارهای شاهد هستیم که دشمنان به دنبال ضربه زدن به این بنیاد و به تبع آن نابودی کشور هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در ادامه سخنان خود به جوانان سخت نگرفتن شرایط ازدواج را توصیه کرد و گفت: جوانان باید بدانند که در دین اسلام ازدواج ارزش و اعتبار بسیار بالایی دارد به گونه ای که انسان مومن با ازدواج دین وی کامل می گردد.بنابراین ازدواج را آسان بگیرند و با توکل و اعتقاد اقدام کنند و از سختگیریهای بیهوده و توقعات بیجا دوری کنند.
وی در ادامه مهریههای سنگین و جهیزیههای آنچنانی و جشنهای سنگین و پرخرج عروسی را از موانع دیگر ازدواج دانست و خاطرنشانکرد: اسلام به تشکیل خانواده تاکید فراوان داشته و خداوند متعال آرامش انسان را در ازدواج دانسته است.
دکتر دل پیشه ادامه داد: تاکید اسلام به ازدواج و توجه کانون گرم خانواده نشاندهنده اهمیت این موضوع است، چراکه در خانوادهای سالم و پایبند فرزندان صالح پرورش یافته و آینده کشور بیمه میشود.
وی همچنین به خانوادهها توصیه کرد در امر ازدواج فرزندانشان به موضع همکفو بودن توجه داشته و آموزههای دینی را سرلوحه تصمیمات خود قرار دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه همه باید تلاش کنند موانع ازدواج اعم از فرهنگی و اجتماعی را شناخته و نسبت به از میان برداشتن آن اقدام کنند، یادآور شد: برداشتن موانع ازدواج، وظیفه همگانی است و لذا در این راه از همه شخصیت ها و مسئولان استانی خصوصاً نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام و استاندار محترم و معاونین ایشان و همه عزیزانی که در راه نهادینه شدن ازدواج مناسب و مدد رساندن به جوانان گام برداشته اند، تقدیر و تشکر می نمایم.
در ادامه این همایش نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام نیز ضمن تقدیر از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی در راستای برگزاری این همایش ابراز داشت: جامعه ایده آل و پیشرو نتیجه نظام صحیح و سالم خانواده است لذا اگر خانواده به عنوان اجتماعی کوچک بر اساس معیارهای اخلاقی و دینی تشکیل شود، جامعه ایده آل اسلامی نیز تشکیل خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدنقی لطفی با تاکید بر ازدواج سالم و مناسب جوانان، ادامه داد: متاسفانه بحران خانواده در دنیای غرب به کشورهای اسلامی و حتی ایران نیز سرایت کرده است.
وی اظهار کرد: بحران خانواده باعث بحران هویت و اخلاق شده و به متلاشی شدن کشورهای اروپایی، آمریکایی و صنعتی دنیا می انجامد.
امام جمعه ایلام با بیان اینکه در دین مبین اسلام، ازدواج مبتنی بر عاطفه، عشق، صفا، صمیمیت، معنویت و اخلاق است، گفت: ازدواج نامناسب و بحرانی زمانی است که زندگی مشترک بر اساس معیارها و ارزش های اسلامی شکل نگیرد.
لطفی افزود: ازدواج مبتنی بر مادیات و تجملات به عنوان هدف اصلی، مقدمه اختلاف بین زوجین و از بین رفتن معنویات می شود.
وی ادامه داد: بهترین و کامل ترین آموزه ها در مورد ازدواج مناسب و عقلانی متعلق به دین اسلام است و حتی سخنان دانشمندان غربی در مورد ازدواج نیز به معارف دین اسلام بازمی گردد.
وی تاکید کرد: برگزاری همایش ها و کارگاه های آموزشی در آگاهی رسانی به جوانان بسیار موثر است.
در این همایش یک روزه مطالب آموزشی با موضوع عشق، صمیمیت و ازدواج، آشنایی با زمان مناسب ازدواج و معیارهای همسر شایسته، راه های شناخت همسر، چالش ها و پیشنهادها بر اساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و دلایل افزایش سن ازدواج توسط سخنرانان برای دانشجویان و دختران و پسران شرکت کننده در این رویداد ارایه شد.