اهدای عضو نیازمند فرهنگسازی بیشتر است
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر علی دل پیشه در این رابطه اظهار کرد: اهدای عضو در استان ایلام از سوی خانواده های متوفای مرگ مغزی، نیاز به فرهنگ سازی جدی دارد و این قبیل خانواده ها باید به این عمل بعنوان باقیات صالحات بنگرند.
وی افزود: اعضای پیوندی فرد فوت شده مرگ مغزی علاوه بر اینکه به چندین بیمار دیگر جانی دوباره می بخشد، می تواند برای خانوده متوفی نیز بخاطر حیات مجدد اعضای فرد فوت شده، آرامش ایجاد کند.
دکتر دل پیشه تاکید کرد: ائمه جمعه و جماعات، مسوولان و رسانه ها در سطح گسترده در تبیین و اشاعه این فرهنگ و اهمیت آن در نجات جان دیگر انسان ها نقشی مهم دارند ضمن اینکه سخنان پزشکان هم می تواند در تصمیم گیری خانواده فرد مرگ مغزی تاثیر گذاری عمیق داشته باشد.
وی با بیان اینکه در استان ایلام تاکنون فقط 2 مورد اهدای عضو از طریق مرگ مغزی صورت گرفته است، یادآور شد: این مساله مهم در بیشتر استان های کشور بخوبی نهادینه نشده و درک و هضم این موضوع برای برخی خانواده ها سخت است.
وی گفت: تنها در چند استان کشور امکان پیوند عضو وجود دارد ضمن اینکه بستر و زیرساخت های لازم برای اهدای عضو در مراکز درمانی استان ایلام فراهم نیست.
به گفته وی، اهدای عضو و انجام عمل های جراحی پیوند اعضا نیاز به امکانات، تجهیزات و تیم مجرب پزشکی متشکل از متخصصان رشته های مختلف با سطح علمی بالا دارد.
دکتر دل پیشه از تشکیل کمیسیون و شورای اهدای عضو در استان با ابلاغ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور پزشکان متخصص علوم مختلف خبر داد.
وی افزود: شورای اهدای عضو پس از تایید مرگ مغزی فرد مصدوم از سوی پزشک متخصص با رعایت ضوابط قانونی و اخلاقی در مورد ارزش اهدای عضو، با خانواده فرد متوفی برای جلب رضایت آنها مبنی بر اهدا عضو فرد فوت شده، گفت وگو می کنند.