به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این نشست قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ضمن خیرمقدم به مدیران و روسای دستگاهها و ارگانها و آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم استان اظهار کرد: سلامت مقوله ای است که همواره در پیشرفت و توسعه همه جانبه هر جامعه ای، نقشی مهم و بی واسطه دارد و لذا باید تلاش خود را برای حفظ سلامت مردم و تحقق اهداف حوزه سلامت به کار گیریم.
دکتر علی دل پیشه ادامه داد: به منظور تامین، حفظ و ارتقای عادلانه سلامت، فراهم شدن شرایط دسترسی و برخورداری اقشار مختلف جامعه از سبد غذایی سالم و مطلوب و همچنین بهبود کیفیت و شیوه زندگی مردم، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در سطح ملی و استانی تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه تشکیل کارگروه سلامت و هم اندیشی در راستای حفظ و تامین سلامت مردم در جامعه، نشانگر وظیفه و مسئولیت خطیر ما در راه تحقق سلامت مردم می باشد، افزود: دستگاهها و ارگان های مرتبط با این کارگروه باید تمام تلاش خود را در راستای محقق شدن اهداف و برنامه های این کارگروه بکار گیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه ایلام پیشانی ورود و خروج زائران عتبات عالیات به کشور عراق می باشد، خاطر نشان کرد: استان ایلام به عنوان استان مرزی و همجواری با کشور عراق و همچنین مسیر تردد بالغ بر یک و نیم میلیون زائر عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی و دیگر ایام سال می باشد، نیازمند حساسیت بیشتر و جدی گرفتن مسئله حفظ سلامت می باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این مطلب که بیماری سالک یکی از بیماری های بومی استان ایلام می باشد، تصریح نمود: این بیماری همواره با فراز و نشیب در استان ایلام خصوصاً حوزه جنوب استان وجود داشته و بنابراین جدیت در مقابله با این بیماری عزم جدی و اهتمام ویژه ای را می طلبد که امید است بتوانیم در این راستا عملکرد مناسبی داشته باشیم.
دکتر دل پیشه در ادامه این مبحث گفت: در راستای مقابله با بیماری سالک در استان، از سوی شهرستان های دهلران و مهران اقدامات مناسبی انجام گردیده که عملکرد و خدمات فرمانداران و دیگر مسئولان ذیربط با این مقوله قابل تقدیر است.
وی همچنین در خصوص سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص افزایش جمعیت کشور بیان داشت: با توجه به اینکه جمعیت جوان و پویای کشور درحال پیر شدن می باشد، لذا پیرو سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری نیاز است که با برنامه ریزی مناسب و اصولی اهتمام و جدیت خود را برای تحقق اهداف مد نظر معظم له بکار گیریم.
در ادامه نیز مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام ضمن تقدیر از حضور مدیران و مسئولان دستگاهها و ارگانهای سطح استان با اشاره به اهميت پیشگیری از بيماريهاي منتقله از آب و غذا گفت: از آنجا كه بيشتر بيماريها و مسموميتها ناشي از مصرف غذاهای مختلف مي باشد لازم است ضمن كنترل و نظارت بر توزيع مواد غذايي آمادگي لازم را در جهت مقابله با هر گونه بحران در اين زمينه بايستي داشته باشيم .
دکتر علی مهرعلی زاده ادامه داد: تمام تلاش ها باید مبتنی بر نظام سلامت در راستای حفظ سلامت آحاد جامعه صورت گیرد تا بتوانیم جامعه ای سالم و پویا داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: بيماريهاي منتقله از آب و غذا در طي سالهاي متمادي زندگي بشر را تحت تاثير قرار داده و همواره به عنوان تهدید کننده سلامت مردم مطرح بوده است.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام اطلاع رسانی در خصوص سلامت مواد غذایی و آب آشامیدنی را به جامعه امری ضروری عنوان و بیان کرد: اگر خطرات و تبعات استفاده از مواد غذایی ناسالم را به طور مناسبی به جامعه القاء کنیم و همه اقشار از این عوامل آگاهی مناسبی داشته باشند، می توانیم در راه پیشگیری از بروز خطرات و طغیان های ناشی از مواد غذایی و آب آشامیدنی گامهای موثری برداریم.
دکتر مهرعلی زاده نقش رسانه ها را در آگاهی بخشی به مردم مهم ارزیابی نمود و یادآور شد: رسانه های مختلف خصوصاً صدا و سیما با اطلاع رسانی و آگاه ساختن مردم در خصوص رعایت نکات بهداشتی در مورد استفاده از آب و مواد غذایی مختلف نقشی بسیار پررنگ و ارزنده در تامین سلامت مردم خواهد داشت.
در ادامه نیز معاونین درمان، بهداشتی، توسعه و غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی و همچنین مدیران محیط زیست، کمیته امداد امام(ره)، جهاد کشاورزی، صدا و سیماو دیگر دستگاهها و ارگانهای مرتبط به سلامت جامعه به بیان گزارشی از اقدامات حوزه خود در این راستا پرداختند.