به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به مدعوین و تسلیت فرارسیدن شهادت امام جعفر صادق(ع) اظهار داشت: زيارت كربلا و عتبات به عنوان یک ارزش معنوی همواره بین مردم ایران اسلامی شناخته شده است و سال هاست كه عاشقان امام حسين (ع) در اين راه قدم برداشتهاند.
محمد رضا سپهر با اشاره به ازدحام بیش از حد زائرین در پایانه مرزی مهران گفت: به لطف پروردگار با تدابیر همه مدیران و مسئولان استانی خوشبختانه در سال گذشته خدمات شایسته ای به زائران تقدیم شد که موجبات رضایت مندی آنان را فراهم نمود.
وی خاطر نشان كرد: برگزاری این گونه جلسات در تسهیل خدمات دهی به زائران در اربعین پیش رو نقش مثبت و موثری دارد و می توان در اینگونه هم اندیشی ها نقاط ضعف و قوت را در خدمات دهی شناسایی نمود.
در ادامه نیز قائم مقام وزیر بهداشت در استان و رییس دانشگاه علوم پزشکی ضمن تسلیت سالروز شهادت ششمین اختر آسمان ولایت و امامت و خوش آمدگویی به مدعوین استانی عنوان نمود: اربعين حسيني (ع) به عنوان بزرگترين تجمع شيعيان جهان جایگاه ویژه ای در دنیای اسلام دارد که در این مراسم عظیم معنوی، شیعیان از کشورهای مختلف جهان مراسم عزاداری و عرض ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسين (ع) در شهر کربلای معلی به نمایش می گذارند.
دکتر علی دل پیشه در ادامه سخنان خود از استقرار کمپ سلامت در پایانه مرزی مهران برای خدمات رسانی به زائران اربعین امسال خبر داد و افزود: این کمپ شامل چادر، کانکس، آمبولانس و تکنسین فوریت های پزشکی است که با استفاده از تمامی تجهیزات آماده خدمت رسانی به هموطنان در ایام اربعین امسال در پایانه مرزی مهران می باشد.
وی با بیان اینکه در ایام تردد زائران اربعین حسینی تعداد 63 دستگاه آمبولانس سبک و 6 دستگاه اتوبوس آمبولانسی برای پوشش جاده های مواصلاتی استان در نظر گرفته شده افزود: تلاش همه مسئولان و مردم استان ايلام خدمت به زوار عتبات عاليات خصوصا در ايام اربعين و زيارت اربعين حسيني (ع) بوده و امیدواریم که در این راه بتوانیم خدمات شایسته و قابل قبولی را به زائران تقدیم نماییم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام هدف از برگزاری نشست کارگروه سلامت اربعین در مهران را بررسی نقاط ضعف و قوت بخش بهداشت عنوان کرد و ادامه داد:امسال در دو بخش بهداشت و درمان برنامه ریزی هایی بر اساس شناسایی نیازهای زائران صورت گرفته که در این نشست به بررسی آنها پرداخته شد.
وی بیان کرد: در بخش بهداشت زائران مباحثی همچون جلوگیری از شیوع بیماری های تنفسی، بهداشت محیط، مبارزه با بیماری ها، پیشگیری از سوانح رانندگی، بهداشت مواد غذایی و...را در ایام اربعین حسینی دنبال خواهیم نمود و همچنین در بخش درمان بیماران سرپایی و یا بستری نیازمند حمایت وکمک دستگاهها و سازمان هایی همچون بسیج جامعه پزشکی، شهرداری تهران، بیمه های خدمات درمانی و تامین اجتماعی، هلال احمر و.. می باشیم.
دکتر دل پیشه با بیان این مطلب که مهمترین چالش حوزه سلامت در ایام تردد زائران شیوع بیماری های تنفسی می باشد، ابراز نمود: با توجه به تراکم بسیار و ازدحام بالای جمعیت در این ایام یقیناً ایجاد بیماری های تنفسی دور از انتظار نیست بنابراین برای خدمت به این بیماران در بیمارستان امام حسین(ع) مهران بخش ایزوله در حال تجهیز شدن است.
وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد:با استفاده از تمامی توان و تجهیزات تلاش خواهیم کرد زائران با خیال آسوده به زیارت عتبات عالیات مشرف شوند.
رییس علوم پزشکی ایلام استان ایلام یادآوری کرد: در خصوص حوادث غیر مترقبه و فوریت های پزشکی برای تامین آمبولانس های لازم چه از طریق زمینی و چه از طریق هوایی در کارگروه سلامت به نتایج خوبی رسیدیم که امیدواریم نیازهای آینده فوریت های پزشکی با همکاری همه دستگاه ها مرتفع شود.
فرماندار شهرستان مهران نیز در ادامه این جلسه ضمن تسلیت فرارسیدن شهادت امام جعفر صادق(ع) به مردم استان ایلام گفت: حماسه بزرگ اربعین سال گذشته نشان داد که همه ما در استان ایلام باید به میزبانی زائران در استان افتخار کنیم و برای خدمت هرچه بهتر و بیشتر به زائران تدابیر رفاهی ویژه ای را بکار گیریم.
مراد ناصری در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ذکر برخی از خدمات انجام شده ویژه اربعین حسینی در سال جاری بیان نمود: حماسه اربعین حسینی واقعاً حماسه ای به یاد ماندنی است که مردم استان و شهرستان در سال گذشته با تمام توان در رقم خوردن آن نقش بسزایی داشته اند.
وی در ادامه افزود: پس از اربعین سال 93 شهرستان با جدیت موضوع نیازمندیها و زیرساختها را از طریق دستگاههای اجرایی دنبال نموده و آنچه که لازم است در ایام اربعین توسط دستگاهها اجرایی و عملیاتی انجام و مطرح شده که در این میان مهمترین مباحث ،راه و آب ، پارکینگ برای خودروها و اسکان خواهد بودکه در هر یک از موضوعات پیگیریهای خاص دنبال می شود که امیدواریم اربعین سال 94 با توجه به افزایش میلیونی جمعیت زائران بتوانیم استقبال بی نظیری از خود نشان دهیم.
فرماندار مهران در ادامه با اشاره به نام گذاری شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب مبنی بر دولت و ملت ، همدلی و همزبانی خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری با درایت و تدبیری که دارند هر سال به تناسب شرایط سال نامگذاری می نماید و در واقع نامگذاری های سال ترسیم کننده سیاستهای کلان کشور است که قطعاً این فرمایش مقام رهبری در این مقطع زمانی می تواند در پیشبرد و توسعه کشور و تحقق اهداف نظام نقش محوری داشته باشد و ما هم به عنوان خادمین به مردم و در کنار این ملت که در همه عرصه ها و صحنه ها حامی نظام بوده اند با عنایت خدای متعال بتوانیم خدمتگذاری شایسته باشیم.
وی همچنین ضمن تقدیر از خدمات دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ارائه خدمات مناسب و قابل قبول به زائران ابراز داشت: خوشبختانه مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایلام به ریاست جناب آقای دکتر دل پیشه توانستند به بهترین وجه ممکن در حوزه بهداشت و درمان درخشان عمل نمایند تا جاییکه این عملکرد تحسین مسئولان ارشد استان و کشور را به دنبال داشت.
در ادامه نیز رئیس فوریت های پزشکی استان ایلام به بیان گزارشی از اقدامات و برنامه های این مرکز در ایام تردد زائران اربعین حسینی پرداخت و تصریح نمود: خدمات حوزه سلامت در این ایام شامل خدمات پیش بیمارستانی، سرپایی، بهداشتی و درمانی خواهد بود که در بخش پیش بیمارستانی 25 نقطه استقرار در مسیر جاده های منتهی به مهران پیش بینی شده است.
دکتر محمدرضا صیدی ادامه داد: متوسط فاصله هریک از این نقاط استمرار کمتر از 10 کیلومتر خواهد بود که به منظور تسریع در ارائه خدمات اورژانسی و پزشکی با تعداد 2 یا 3 دستگاه آمبولانس سبک در هر نقطه استقرار خواهند یافت.
وی ادامه داد: برای ارائه سریعترین خدمات به سوانح احتمالی و بحرانی بودن شرایط، دو دستگاه بالگرد هوایی در نظر گرفته شده است و همچنین تعداد 2 درمانگاه شبانه روزی برای ارائه خدمات به زائران در پایانه مرزی پیش بینی شده است.
رئیس فوریت های پزشکی استان ایلام ادامه داد: حوزه بهداشت که سنگین ترین و نامحسوس ترین بخش کار ما خواهد بود، در حوزه هایی شامل خدمات بهداشت محیط، مبارزه با بیماری ها، غربالگری بیماران، ارائه خدمات به مادران باردار، خدمات آموزشی، نظارت بر عملکرد اماکن طبخ و توزیع مواد غذایی، اماکن اقامتی، نگهداری سلامت محیط شامل سمپاشی، ارائه خدمات واکسیناسیون، قرنطینه کردن افراد مشکوک به بیماری و تامین نیروی مورد نیاز برای انجام این موارد ذکر شده خدمات دهی خواهد شد.
وی در ادامه گفت: در بخش درمان بیمارستانی و بستری که پرهزینه ترین بخش کار است، تجهیزات بسیاری را برای خدمات دهی نیاز داریم لذا در این راستا تمام اورژانس های استان را به لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات تقویت خواهند شد.
دکتر صیدی اضافه کرد: در طول ایام تردد زائران اربعین حسینی روزانه تعداد 25 پزشک متخصص به صورت شبانه روزی در مهران مستقر خواهند بود تا به این قشر خدمات دهی نمایند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از راه اندازی 15 تخت ویژه در طول مسیر زائران، راه اندازی بخش ایزوله بیمارستان امام حسین(ع)، تامین نیروی انسانی برای انجام تمام اقدامات و برنامه های مورد نظر خبر داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در ادامه این نشست گفت: 11تعداد تیم بهداشتی شامل 8 تیم بهداشتی در شهرستان مهران و سه تیم در ورودی های استان در ایام تردد زائران اربعین حسینی مستقر خواهند بود.
دکتر راضی ناصری فر در کارگروه سلامت استان در ایام اربعین حسینی اظهار کرد: ماموریت های اصلی حوزه بهداشت در ایام تردد زائران جلوگیری از بروز و انتشار بیماری های مسری، جلوگیری از بروز طغیان ها و اتخاذ تدابیر لازم در مواقع بحران خواهد بود که اگر این اقدامات به خوبی انجام گیرد، اقدامات بعدی در حوزه بهداشت و درمان بسیار آسان تر خواهد بود.
وی با بیان اینکه اتباع خارجی به دلیل پایین بودن سطح ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کشور متبوعشان، در ایام تردد زائران می توانند عامل انتشار بیماری باشند لذا در این راستا باید تمام تلاش خود را بکار گیریم تا با اقداماتی همچون واکسینه کردن موارد انتشار بیماری از طریق این افراد در جریان تردد زائران اربعین حسینی را کنترل نماییم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطر نشان کرد: یکی از عواملی که ما را در حفظ سلامت زائران کمک خواهد نمود، مبحث آموزش آنان است که باید از طریق نصب بنر، پمفلت ها، ارسال پیامک، انتشار بروشور و...زائران را نسبت به خطرات شیوع بیماری ها و لزوم رعایت هرچه بیشتر بهداشت فردی و محیط آگاه سازیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بیماری سالک بیماری بومی شهرستان مهران می باشد، افزود: برای پیشگیری از ابتلای زائران به این بیماری باید اقدامات بهداشتی شامل سمپاشی فضاهای باز و بسته در سطح شهرستان و مکان های اقامتی زائران را قبل از تردد آنان به مرحله انجام رسانیم.
دکتر ناصری فر در پایان سخنان خود هماهنگی و همکاری هرچه بیشتر بین دستگاهها، ارگان ها و سازمان های مختلف استان در جریان تردد زائران را خواستار شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز به عنوان دیگر سخنران این نشست به ظرفیت استان ایلام در ایام تردد زائران عتبات عالیات اشاره و عنوان کرد: در ایام اربعین حضور میلیونی زائران در استان ایلام و تردد آنان از مرز بین المللی مهران واقعیت این امر بود که این مرز بهترین مرز زمینی برای تردد این حجم عظیم مردم می باشد.
دکتر امید افسرده بیان داشت: خوشبختانه سال گذشته در ایام تردد زائران اربعین حسینی با تلاش و اهتمام ویژه همکاران در سطح دانشگاه و عنایت مسئولان استانی خدامت شایسته ای در حوزه بهداشت و درمان به زائران ارائه شد که موجب رضایت آنان و مسئولان ارشد استان و کشور قرار گرفت.
در ادامه نیز مدعوین به بیان گزارشی از حوزه خود در ارائه خدمات به زائران در ایام تردد آنان در استان پرداختند و دیدگاهها و نظرات خود را در خصوص ارائه خدمات مطلوب تر در ایام تردد زائران در اربعین حسینی را بیان نمودند.