X

اخبار

تاریخ انتشار: چهارشنبه 28 مرداد 1394
یادگیری اصلی و تغذیه ذهنی کودکان از طریق رابطه با والدین صورت می‌گیرد

  یادگیری اصلی و تغذیه ذهنی کودکان از طریق رابطه با والدین صورت می‌گیرد

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، مژگان علایی‌نژاد در رابطه با استفاده کودکان از گوشی و تبلت و ایجاد وابستگی به این ابزارک ها اظهار کرد: متاسفانه در بسیاری از خانواده‌ها کودکان به عنوان گروهی از کاربران گوشی‌ و تبلت‌ها در سراسر دنیا به این ابزارک‌ها وابستگی عصبی پیدا کرده‌اند حال اینکه تبلت می‌تواند برای فرزند ما ابزار مفیدی باشد و به او در یاد گرفتن خیلی چیزها کمک کند و یا اینکه با مشغول کردن او به خودش، به اصطلاح از کار و زندگی بیفتد هر چند استفاده طولانی مدت از این وسایل باعث وابستگی افراد بویژه کودکان می‌شود.

 
کارشناس مسئول بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت استان ایلام با بیان اینکه مطالعات زیادی در زمینه سوء استفاده از موبایل و وسایل الکترونیکی مانند تبلت به کودکان انجام شده است، گفت: نتیجه تحقیقات محققان در ابتدای سال 2015 میلادی در کنگره سالانه انجمن علمی کودکان نشان داد که استفاده از موبایل یا تبلت و... فقط به والدین، خواهر و برادر بزرگتر کودکان مربوط نمی‌شود بلکه بیشتر از یک سوم کودکان زیر یک سال پیش از حرف زدن و راه رفتن روی گوشی هوشمند و تبلت ضربه می‌زنند و مورد تشویق والدین قرار می‌گیرند بیش از 50 درصد کودکان زیر یک سال در معرض دیدن برنامه‌های تلویزیونی قرار می‌گیرند. 36 درصد با گوشی‌های لمسی کار کرده‌اند بطوری‌که 26 درصد از کودکان 2 ساله و 38 درصد کودکان 4 ساله روزانه حداقل یک ساعت با موبایل بازی می‌کنند.
 
علایی‌نژاد افزود: تحقیقات زیادی در این ‌باره صورت گرفت که نشان می‌دهد یادگیری اصلی و تغذیه ذهنی کودکان بیشتر از طریق روابط‌اش به خصوص رابطه با والدین صورت می‌گیرد هنگامی که بازی با موبایل جایگزین این روابط می‌شود جای نگرانی است.
 
وی در مورد مضرات استفاده از موبایل و تبلت توسط کودکان گفت: استفاده از موبایل یا تبلت باعث کاهش توجه و تمرکز در کودکان و همچنین منجر به تأخیر شناختی، اختلال در یادگیری کودک می‌شود از طرفی بازی کردن با موبایل و تبلت باعث کم شدن تحرک کودک و در نتیجه می‌تواند به چاقی کودکان منجر گردد.
 
این کارشناس استفاده از بازی‌های کامپیوتری، دیدن فیلم‌ها و کارتون‌های اکشن را ابزاری برای شکل گیری ترس و بی‌خوابی در کودکان دانست و تصریح کرد: میدان مغناطیسی از ابزارهای الکتریکی از جمله مواردی است که باعث آسیب به کودکان و حتی تاثیر نامطلوب در سلامتی آنها می‌گردد. هر چند حساسیت به نور در میان کودکانی که با منابع نوری موبایل و تبلت و تلویزیون سر و کار دارند شایع‌تر است و انجام بیش از حد فعالیت‌های تایپ پیامک، انجام برخی بازی‌های موبایلی و وب‌گردی منجر به درد انگشتان، مچ، بازو و دست کاربران و در برخی از موارد تایپ کردن بیش از حد روی گوشی‌های موبایل منجر به بروز گردن درد و دردهای مشابه در شانه و سر نیز می‌شود.
علایی‌نژاد خاطر نشان کرد: برای اینکه از مضرات موبایل یا تبلت به دور بمانید بهترین راهکار این است که مدت زمان مکالمه یا بازی با این وسایل کاهش یابد و کودکان فقط در مواقع ضرورت از موبایل استفاده کنند. در حین استفاده از از هدسدت یا هندزفری استفاده شود و در هنگام خواب این وسایل را از خود دور نگه دارید.
 
وی با تاکید بر اینکه برای آرام کردن کودکان از موبایل و تبلت استفاده نکنید، ادامه داد: کودکان هم‌سن و سال را برای شرکت در فعالیت‌های جمعی تشویق کنید و در میزان استفاده آنها از ابزار موبایل و تبلت محدودیت ایجاد کنید. همچنین برای فعالیت‌هایی کودکان مانند بازی کردن با کودکان، خواندن کتاب، شعر و موسیقی زمان مشخص تعیین کرده و خودتان زمان کمتری از موبایل و تبلت استفاده کنید زیرا کودکان از سنین پایین از والدین الگوبرداری می‌کنند.
 
علایی‌نژاد توصیه کرد برنامه پیکنیک و گشت و گذار در طبیعت با کودکان در رأس امور والدین باشد به نحوی که حتی‌الامکان در این زمان از موبایل، تبلت و... استفاده نشود و البته نظارت همیشگی بر نحوه استفاده از این ابزارها وجود داشته باشد.
 
تصاویر
  • یادگیری اصلی و تغذیه ذهنی کودکان از طریق رابطه با والدین صورت می‌گیرد
ثبت امتیاز