به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این دیدار، قائم مقام وزیر بهداشت در استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خوش آمدگویی به رئیس و کارکنان پارک علم و فناوری اظهار کرد: پارك علم و فناوري مي تواند به عنوان حلقه اتصال دانشگاهها و صنعت نقش مهمي را ايفا نمايد و رشد و بالندگی را برای استان به ارمغان آورد.
دکتر علی دل پیشه در ادامه گفت: در سند چشم انداز در افق 1404 ايران مطابق انتظار باید در جايگاه اول اقتصادي ، علمي و فناوري در سطح منطقه با هويت اسلامي و انقلابي قرار گیرد.
وی خاطر نشان نمود: دانشگاه به عنوان توليد كننده دانش و صنعت به عنوان توسعه دهنده فناوري نقش محوري در فرآيند تبديل علم به فناوري دارند .لذا ارتباط ميان اين دو نهاد بسيار مهم و حياتي بوده و پارك هاي علم و فناوري حلقه ارتباطي ميان دانشگاه و صنايع هستند و از طريق شركت هاي دانش بنيان و همچنين شركت هايي كه در زمينه تجاري سازي دانش فعاليت مي كنند، مي توانند نقش مؤثرتري رشد اقتصاد کشور ایفا می نمایند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه سفر دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به استان منشأ تحولات بسیار عمده ای در این حوزه خواهد بود، بیان کرد: مرکز رشد در استان به واسطه مساعدت های ایشان به زودی آغاز به کار خواهد نمود.
وی ادامه داد: مرکز گیاهان دارویی به عنوان یک قابلیت در سطح استان محسوب می گردد زیرا ایلام با وجود تنوع بسیار در داشتن گیاهان دارویی می تواند ظرفیت مهمی برای تحقیقات در این زمینه به شمار می رود.
دکتر دل پیشه با بیان اینکه برای احداث و تاسیس مرکز گیاهان دارویی در سطح دانشگاه تجهیزات پیشرفته ای خریداری شده و در مدار خدمت قرار گرفته ابراز نمود: با توجه به رسالت دانشگاه علوم پزشکی، از قابلیته های موجود استان در بحث وجود گیاهان دارویی، می توان از ظرفیت های درمانی این داروها بهره برد و همچنین با ارتقاء زمینه های همکاری دوطرفه بین دانشگاه علوم پزشکی و مرکز پارک علم و فناوری، می توانیم زمینه های بهره گیری از توان و تخصص اساتید، نخبگان و مخترعان را فراهم کنیم.
در ادامه این دیدار نیز رئیس پارک علم و فناوری استان ایلام نیز ضمن تقدیر از توجه و عنایت دکتر دل پیشه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان به حوزه تحقیقات و پژوهش اظهار نمود: لازمه زيستن در محيط متغير امروزي، بهره گيري از نوآوري و تبديل سرمايه هاي فكري يا ايده به عمل است و پژوهشگران بايد با توليد دانش، توسعه و بكارگيري آن در جامعه نوآوري ايجاد كرده و به مردم و جامعه خدمت نمایند.
دکتر سجادی فر با اشاره به اینکه فناوري كاربرد عملي دانش در راستاي حل مسائل و مشكلات جامعه است، افزود: تمامي پيشرفت هاي بشر به دليل نوآوري و كشف روشهاي جديد براي انجام كارها بوده است نوآوري نه تنها كشور را از وابستگي فناوري به بيگانگان رها مي سازد، بلكه مي تواند به صادر كننده صنعت ، تكنولوژي و فناوري تبديل نمايد .
وی خاطر نشان کرد: این جلسه به عنوان اولین جلسه دانشگاه علوم پزشکی و پارک علم و فناوری است و فصل تازه ای از همکاری های ارزنده و هدفدار در راه دستیابی به اهداف و برنامه های مورد نظر دوطرف خواهد بود.
رئیس پارک علم و فناوری استان ایلام ادامه داد: تاکنون بالغ بر 190 ایده به پارک علم و فناوری ارسال شده که تعداد 42 ایده مورد داوری قرار گرفته و 33 واحد فناوری مجوز فعالیت را از این مرکز کسب نموده و همچنین 6 محصول دانش بنیان در استان تاکنون رونمایی شده است.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه در سطح این مرکز تعداد 10 کارگاه آموزشی با حضور اساتید برجسته کشوری برگزار شده، تصریح کرد: برای رشد و توسعه علم و فناوری در سطح استان به همفکری و تعامل ویژه ای نیاز است که خوشبختانه این ظرفیت بین دانشگاه و پارک علم و فناوری استان با توجه و مساعدت دکتر دل پیشه ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام به وجود آمده و ما نیز آمادگی و امکان حمایت مالی از واحدهای فناوری در سطح استان را داریم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز ابراز کرد: کشورمان ایران همواره در طول تاریخ در حوزه تولید داروهای گیاهی به عنوان یک کشور صاحب ایده و فن مطرح بوده و وجود دانشمندان، محققان و صاحب نظران فراوان در طول تاریخ این کشور تایید کننده این امر هستند.
دکتر بهزاد بدخش در ادامه سخنان خود گفت: با توجه به سابقه درخشان کشور در حوزه تولید گیاهان دارویی، هم اکنون نیز می توانیم با تلاش، تحقیق و پژوهش به دستاوردهای شایسته ای در بحث بهداشت و درمان در جامعه پزشکی برسیم. همچنین با افتتاح مرکز رشد در سطح دانشگاه، از همفکری و هم اندیشی همکاران مرکز علم و فناوری برای تحقق اهداف و برنامه های خود بهره خواهیم برد و امیدواریم که در این راستا بتوانیم عملکرد مطلوب و قابل توجهی با کمک یکدیگر داشته باشیم.
در ادامه این نشست اعضاء به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات مربوط به همکاری های دوجانبه بین دانشگاه علوم پزشکی و پارک علم و فناوری پرداختند.