X

اخبار

تاریخ انتشار: پنجشنبه 09 مهر 1394
نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد

  نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد

امتیاز: Article Rating

به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این نشست قائم مقام وزیر بهداشت در استان و رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به مدعوین و حاضران اظهار کرد: با توجه به هم مرز بودن این استان با کشور عراق و تردد زائران و مسافران از مرز مهران، بیماری وبا بیشتر از دیگر مناطق این استان را تهدید می کند.
 
دکتر علی دل پیشه خاطر نشان کرد: وضعیت بهداشتی در شهرهای مختلف عراق نامناسب است با توجه به هم مرز بودن و تردد زوار از مرز مهران، احتمال انتقال بیماری وبا از این طریق به کشور زیاد است بنابراین لازم است در این رابطه مراقبت های اصولی در این راستا را به مرحله انجام برسانیم تا سلامت مردم در استان و کشور تهدید نشود.
 
وی افزود: وضعیت بهداشتی در عراق بخصوص در مناطق جنوبی و شهرهای زیارتی این کشور رضایت بخش نیست لذا با توجه به در پیش بودن اربعین و ورود زائران به کشور عراق اقدامات پیشگیرانه را بکار گیریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام یادآور شد: تمهیدات لازم برای جلوگیری و پیشگیری از ورود این بیماری به کشور اندیشیده شده و گروه های پزشکی و بهداشتی در مرز مهران مستقر هستند.
 
 
دکتر دل پیشه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشورهای حاشیه خلیج فارس افزود: با توجه به بازگشت حجاج به کشور و بدلیل احتمال ورود ویروس کرونا از طریق حجاج، تمهیدات لازم برای مقابله با این بیماری در کشور و همچنین استان ایلام اندیشیده شده است.
 
وی ادامه داد: تدابیر لازم در این خصوص توسط وزارت بهداشت در فرودگاه های کشور اتخاذ شده و به محض رویت علائم اولیه و مشکوک به این بیماری در بین حجاج، اقدامات اولیه برای جلوگیری از شیوع بیماری انجام خواهد شد.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام تاکید کرد: به تبع وجود این نوع بیماری و ورود حجاج ایلامی به کشور، استان هم باید تمهیدات لازم را انجام دهد و توصیه های بهداشتی را در خصوص رعایت به مردم ارایه کند.
 
دل پیشه یادآور شد: قطعا با بازگشت حجاج به کشور دید و بازدیدها در بین آنها وجود دارد که برای عدم انتقال احتمالی ویروس این بیماری به کشورمان در بازگشت حجاج، مردم از استقبال دسته جمعی، روبوسی، دست دادن و پخت ولیمه بمدت دو هفته خودداری کنند.
 
وی تاکید کرد: در فرودگاه هایی که ورود حجاج را پذیرفته اند مقرر گردیده که تمامی حجاج مورد معاینه قرار گرفته تا اگر موردی مبتلا به این بیماری مشاهده شد تحت مداوا و مراقبت ویژه قرار گیرند.
 
در ادامه این نشست نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز افزود: بیماری مطرح شده جدید بیماری مرس است، این بیماری شبیه سرماخوردگی، همراه با تب و سرفه و تنگی نفس است.
 
دکتر راضی ناصری فر ادامه داد: این بیماری بدین جهت خطرناک است که در خاورمیانه امارات، قطر، عمان، یمن، کویت و حتی در کشور ما هم مشاهده شده است.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام راه های انتقال این نوع بیماری را مستقیم و غیر مستقیم و تماس نزدیک با افراد مبتلا اعلام کرد و گفت: شست و شو دست و صورت، استفاده از ماسک مناسب و دفع کردن صحیح و بهداشتی زباله ها می تواند در پیشگیری از این بیماری بسیار موثر باشد.
 
دکتر ناصری فر راه حل کنونی مقابله با این بیماری را آگاه سازی در موقع بازگشت حجاج به کشور و توصیه های مکرر بهداشتی و استفاده از ظرفیت های اصحاب رسانه و صدا و سیما اعلام کرد و گفت: تنها راه اصلی مقابله با بیماری مرس پیشگیری و رعایت کردن اصول و توصیه های بهداشتی است.
 
کارشناس مسئول مقابله با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه تشدید مراقبت های بهداشتی در مرزهای تردد زائران در دستور کار دولت است، افزود: به رغم پیشرفت های علم پزشکی هنوز یکی از معضلات مهم بهداشتی در جهان سوم بیماری وبا است.
 
محمد رضا میرشکاری افزود: پزشکان و متخصصان عفونی بر این اعتقاد هستند که مهمترین علایم بیماری وبا اسهال، دل پیچه، تهوع، استفراغ و کم آبی بدن است گر چه ممکن است علائم بیماری خفیف باشد.
 
وی شیوع این نوع بیماری را در ارتباط با ازدحام جمعیت، فصل ها، آب و هوای خاص و آلودگی آب اعلام کرد و گفت: مهم ترین اقدامات در ارتباط با بیماری وبا، پیشگیری بصورت ضدعفونی کردن و انگل زدایی سبزیجات و میوه جات بعد از شست وشو با آب سالم و استفاده از محلول پرکلرین یا مایع ظرفشویی و جدا کردن قسمت های فاسد سبزیجات است.
 
کارشناس مسئول مقابله با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: بدون شک با اطلاع رسانی در حد مطلوب براحتی می تواند مانع از شیوع و انتقال این بیماری شود.
 
مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام نیز به عنوان سخنران پایانی این نشست ابراز داشت: تردد میلیونی زائران عتبات عالیات در استان به عنوان یک تهدید و فرصت مطرح است که می توانیم با ایجاد زیرساخت ها و ظرفیت های لازم این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.
 
دکتر علی مهرعلیزاده با بیان اینکه هر دستگاه، ارگان و نهادی که با حوزه سلامت و امنیت غذایی شهروندان مرتبط است، لازم است که شرح وظایف و رسالت خود را به مرحله انجام برساند، افزود: دستگاهها، نهادها و ارگان های مختلف استان اقدامات، خدمات و فعالیت های خود را در زمینه تردد زائران اربعین امسال به مرکز کشور انتقال دهند تا در سطحی بالاتر بتوان تصمیم گیری و تصمیم سازی نمود و ایده ها را به مرحله اجرا درآورد.
 
وی ضمن تقدیر از خدمات دکتر دل پیشه و هیات رئیسه و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام، از دیگر دستگاهها و ارگان های مرتبط با حوزه سلامت خواست که ارتباط مناسب و همکاری و تعاملی ویژه با این دستگاه داشته باشند.
 
مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام در پایان سخنان خود یادآور شد: اطلاع رسانی و آموزش مردم در جامعه در رابطه با پیشگیری از ابتلا و انتقال بیماری ها ظرفیتی ارزشمند و انکارناپذیر است و در این راستا می توان از قابلیت های رسانه های مختلف، فضای مجازی، چاپ بنر، بروشور و... برای انتقال مفاهیم و موضوعات بهداشتی به مردم و جامعه استفاده نمود.
 
در ادامه نیز مدیران دستگاهها، نهادها و ارگانهای مختلف مرتبط با موضوع سلامت و امنیت غذایی به بیان دیدگاهها، نقطه نظرات و راهکارهای خود در رابطه با خدمت مناسب و شایسته به جمعیت عظیم زائران اربعین حسینی امسال پرداختند.

تصاویر
  • نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد
  • نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد
  • نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد
  • نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد
  • نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد
  • نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد
  • نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد
  • نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد
ثبت امتیاز