به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این همایش قائم مقام وزیر بهداشت در استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تسلیت فرا رسیدن ماه محرم، ايام سوگواري سيد و سالار شهيدان ابا عبدالله الحسين (ع) و خیر مقدم به مدعوین اظهار کرد: شعار روز جهانی غذا امسال با عنوان"کشاورزی و حمایت اجتماعی" بیانگر مفهوم عمیق و کاربردی آن است و نقش غذا و تغذیه در سلامت جامعه را به خوبی نشان می دهد.
دکتر علی دل پیشه ادامه داد: مطالعه بیماری ها، گسترش و توزیع آنان در جهان نشانگر اهمیت غذا و تغذیه و به طور کلی اهمیت سبک زندگی در بروز و شیوع بیماری ها می باشد.
وی با بیان اینکه مناطق و اقلیم هایی که کشاورزی در حد مطلوب نیست و از سرمایه های لازم برای تهیه غذا و ملزومات غذایی بهره ای ندارند، افزود: قطعاً مسئله سوء تغذیه در این مناطق متصور خواهد بود و مطالعه نقاط مختلف به لحاظ توزیع و بروز بیماری ها در کشور و جهان نشانگر این است که بسیاری از بیماری ها مستقیماً با سوء تغذیه سروکار دارند و متاسفانه در سالیان گذشته در استان ایلام و کشور سیری صعودی داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در ادامه این مطلب گفت: اگر چه این افزایش به واسطه امکان بیشتر کشف بیماری ها با دستگاهها، امکانات و متخصصان بیشتر می باشد، اما بخشی از آن به سبک زندگی افراد در جامعه بستگی دارد.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه ذائقه ها به صورت قابل توجه و کنترل ناپذیر تغییر پیدا کرده اند و در میان قشر فعال و پویای جامعه مانند جوانان و نوجوانان که در حال رشد هستند، ذائقه ها تفاوت پیدا نموده و به سمت غذاهای آماده و فست فودها گرایش پیدا کرده اند.
دکتر دل پیشه با اشاره به این نکته که می طلبد صاحبان صنایع غذایی به دانش روز دنیا در رابطه با سبک زندگی سالم و تولید غذاهای مناسب، در تحقق سلامت افراد در جامعه کمک نمایند، تصریح کرد: خوشبختانه در استان ایلام تلاش های مناسبی در راستای سالم بودن مواد غذایی با کیفیت انجام شده که برخی از این صنایع استانی حتی در کشور نیز شناخته شده هستند که افتخاری برای استان محسوب می گردد.
وی ادامه داد: نکته ای که لازم است به آن توجه زیادی شود، در رابطه با ناامنی غذایی می باشد که توسط مدیریت و برنامه ریزی کشور با استفاده از آمار وزارتخانه های مختلف تهیه می کنند، ارائه می شود و متاسفاه استان ایلام یکی از استان هایی می باشد که در رده نسبتاً نا امن غذایی قرار گرفته که نشأت گرفته از برخی از مشخصه ها و مولفه های مربوط به کشاورزی، نحوه تخصیص اعتبارات، اقلیم و آب و هوای منطقه، در دسترس نبودن مواد غذایی و... می باشد و می طلبد که با این وضعیت اعلام شده برنامه ها و اهداف مربوط به آن را دنبال نموده و در راستای رفع این مشکل تلاش نماییم.
دکتر دل پیشه در خاتمه سخنان خود ابراز کرد: انشگاه علوم پزشکی ایلام دیدگاه حمایتی از صنایع غذایی در استان دارد و امیدواریم که در کنار یکدیگر و همفکری و تعامل بتوانیم در راستای رشد صنایع غذایی و ارتقاء میزان سلامت مردم در جامعه گام برداریم.
در ادامه این مراسم معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز ضمن تسلیت ماه محرم و خیر مقدم به حاضران عنوان کرد: در راستای حفظ سلامت افراد در جامعه، وزارت بهداشت به حوزه غذا و صنایع غذایی توجه ویژه ای دارد و تاکیدات ویژه ای برای تحقق برنامه های خود در این حوزه دارد.
دکتر نصراله نقدی ادامه داد: کارخانه جات و صنایع غذایی در استان باید به دنبال تولید کالای باکیفیت و سالم باشند و رعایت جوانب سلامت افراد را در نظر گیرند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی از صنایع غذایی استان حمایت می نماید، خاطر نشان کرد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان و مردم برنامه های مناسبی در نظر گرفته شده که برخی از آنان شامل کنترل نمک، کنترل روغن های خوراکی تولیدی، شکر، آبلیمو، آب میوه، بایقیمانده سموم و.... می باشد که انجام و اجرای این برنامه ها در سلامت افراد مفید واقع خواهد شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه از اقدامات ارزنده وزارت بهداشت در بخش صنایع غذایی اجرای چراغ راهنمای تغذیه در سطح کشور است، بیان داشت: این طرح بر روی محصولات غذایی چاپ می شود تا مصرف کنندگان از طریق رنگ های این چراغ راهنمای تغذیه از میزان محدودیت های مربوط به میزان سلامت غذاها آگاهی پیدا کنند.
وی تصریح کرد: برای حفظ سلامت مردم و اطمینان از سلامت مواد غذایی، توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی از اول سال تاکنون 124 مورد بازدید، 188 مورد نمونه گیری و 44 مورد شکایت مردمی پیگیری شده که برای تحقق اهداف مورد نظر خود به تعامل و ارتباط مناسب با مردم و دیگر دستگاهها و ادارات مرتبط با مواد غذایی نیاز داریم.
دکتر نقدی در پایان سخنان خود از تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه کنترل غذا و دارو در سطح دانشگاه در آینده ای نزدیک توسط سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت خبر داد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام هم در این نشست گفت: در تعاریف امروزی بیش از 80 درصد سلامت افراد و خانواده ها را عوامل اجتماعی چون رفاه و شرایط زندگی تشکیل داده است.
علی مهرعلیزاده اظهار کرد: امروزه سلامت تغذیه افراد به صورت 100 درصدی به عوامل و شرایط اجتماعی بستگی دارد و سطح دانش و آگاهی مردم نیز در این زمینه تاثیر گذار است.
وی افزود: مردم باید میزان دانش و علم خود را در مورد سلامت و مواد غذایی افزایش دهند و همچنین محصولات غذایی را از منظر کیفیت، شاخص سلامت و مواد تشکیل دهنده باید رتبه بندی کنند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام با بیان اینکه اهميت پيگيري وضعيت مطلوب غذايي و همت توليد كنندگان در ارتقاي سطح سلامت مواد غذايي نقش مثبت و مهمی دارد، افزود: در این راه از واحد هاي توليدي كه وضعيت مطلوب تري در ارتقاي كيفيت توليد مواد غذايي دارند و توليد كنندگاني كه همت بيشتري در جهت سلامت محصولات خود دارند، باید تقدير به عمل آید.
دكتر مهرعلیزاده یادآوری نمود: ايمني مواد غذايي از معيارهاي اصلي و مورد توجه جامعه است و فرآورده هاي غذايي بايد تا حد مطلوب و استاندارد هاي لازم را دارد باشند وامیدواریم که با افزايش آگاهي مصرف كننده و اصلاح الگوي مصرف شاهد ارتقاء سلامت هرچه بيشتر جامعه باشيم.
در ادامه نیز مدیران صنایع غذایی و واحدهای تولیدی به بیان چالش ها، مشکلات و راهکارهای مربوط به آنان پرداختند.