اختلال بیماریهای گوارشی با مصرف نمك هاي تصفیه نشده افزایش می يابد
امتیاز:
مهندس علیمردانی افزود: ناخالصیهای موجود در نمکهای تصفیه نشده شامل سرب، جیوه، آرسنیک، کادمیوم، فلور و سایر املاح سنگینی است که بر اندامهای داخلی بدن تأثیرات مخربی دارند. نمک استخراج شده از معدن یا دریا، ناخالصیهای فراوانی دارد که عمدهترین آنها، سولفات کلسیم یا همان گچ است که به دلیل سفید بودن، قابل تشخیص از اصل نمک نیست.این کارشناس تغذیه یادآور شد: در صورتی که نمک های ید دار به مدت طولانی در معرض نور خورشید یا رطوبت قرار گیرند،ید خود را از دست می دهند و برای جلوگیری از این مساله توصیه می شود نمک ید دار در ظروف بدون محفظ پلاستیکی، چوبی سفالی یا شیشه های رنگی با سرپوش محکم نگهداری شود.وي خاطر نشان ساخت: استفاده از نمک های تصفیه شده یددار با درجه خلوص حداقل2/99 درصد ضروری است و همچنین باید در هنگام خرید این نمک ها باید به مختصات بهداشت آنها شامل تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت توجه کرد.وي به اهمیت جدا کردن ناخالصیها از نمک خوراکی اشاره نمود و ابراز داشت :از نظر استاندارد، نمکهای تصفیه نشده باید حداقل 99 درصد و نمکهای تصفیه شده 5/99 درصد خلوص داشته باشند، اما فعالیت تولیدکنندگان نمک های تصفیه نشده به روش سنتی، متمرکز بر استفاده از رگههای سنگهای معدن است و این موضوع درصد ناخالصیها را بالا میبرد.کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان ايلام تصريح كرد: مصرف روزانه نمک در رژیم غذایی افراد مفید است ولی باید در مصرف آن دقت لازم بعمل آید و استفاده بی رویه از این ماده پرهیز شود.