برگزاری کلاس آموزشی کاهش مصرف نمک در شهرستان ایلام
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، درابتدای این کلاس آموزشی کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام عنوان کرد: مصرف نمک به مقدار کم در برنامه غذایی ما لازم و ضروری است. ولی ما معمولاً بیش از مقدار مورد نیاز بدن، نمک مصرف می کنیم.
سمیه سعیدی ادامه داد: طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک، اثرات مضری بر سلامتی ما دارد که شامل ایجاد بیماری هایی مانند فشار خون بالا، سکته قلبی، سکته مغزی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم، ادم یا ورم همه از عوارض مصرف زیاد نمک خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: کاهش مصرف نمک، فوراً باعث کاهش فشارخون بالا می شود و اگر همیشه به مقدار کم نمک مصرف کنید، با افزایش سن دچار فشار خون بالا نخواهید شد.
برای اجتناب از مصرف بی رویه نمک؛ بر سر سفره از نمکدان استفاده نکنید. غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بستهبندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، به همین دلیل بهتر است مصرف این مواد غذایی را محدود کنید.
کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام تصریح کرد: برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزیهای تازه یا خشک مثل آویشن، شوید، سیر، آب لیمو ترش یا آب نارنج و ... استفاده کنید.
سعیدی یادآور شد: مصرف غذاهای شور مثل آجیل شور، انواع فرآوردههای غالت حجیم شده، چیپس، انواع ترشیها، انواع شور نظیر خیار شور و کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را کاهش دهید.
در ادامه این کلاس آموزشی کارشناس مبارزه با بیماریها مرکز بهداشت شهرستان ایلام نیز مطالبی در رابطه با سبک زندگی سالم را برای حاضرین تشریح نمود.